Artikel top billede

Facebooks børsnotering udskydes igen

Facebooks børsnotering ser ud til at blive udskudt yderligere.

Computerworld News Service: I sidste uge summede internettet med nyheden om, at Facebooks børsnotering ville ske midt i maj. Men nu forlyder det, at der vil blive føjet adskillige uger til denne tidsplan.

Adskillige større opkøb for nylig kan være distraherende nok for det sociale netværk og dets medstifter og topchef, Mark Zuckerberg, til at udskyde selskabets børsnotering, rapporterer CNBC.

Med henvisning til unavngivne kilder rapporterer CNBC, at Zuckerberg og andre i Facebooks øverste ledelse ikke har kunnet give den kommende børsnotering tilstrækkelig opmærksomhed til at være klar 14. maj, som tidligere forventet.

Midt i juni

Nu regner selskabet angiveligt med, at børsnoteringen vil ske midt i juni.

En talsperson for Facebook afviser at kommentere på den kommende børsnotering og bemærker blot, at selskabet skal have arbejdsro.

For et selskab, der nærmer sig en børsnotering, har Facebook dog været meget aktiv i de seneste uger med at bruge store summer på opkøb af en mindre udvikler og et bjerg af patenter.

Tidligere på måneden offentliggjorde Facebook, at selskabet havde opkøbt firmaet Instagram, der producerer en populær mobil-app til behandling og deling af fotos.

Opkøbet koster Facebook omkring 5,6 milliarder kroner i kontanter og aktier.

Tidligere på ugen offentliggjorde Facebook og Microsoft i fællesskab, at Facebook køber omtrent 650 patenter og igangværende patent-ansøgninger, der indtil for nylig tilhørte AOL, af Microsoft for omkring tre milliarder kroner.

I et tidligere interview vurderede analytiker Zeus Kerravala fra ZK Research, at dette køb af patenter har til formål at positionere selskabet bedre i forhold til den kommende børsnotering:

"Det ser ud til, at det mere end noget andet er potentiale, som Facebook her køber," lød vurderingen.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere