Artikel top billede

IT Factory: På jagt efter de skjulte millioner

Computerviews: Kurator er snublende tæt på en aftale, der via Bagger-makker Mikael Ljungman skal føre ham frem til de skjulte IT Factory-millioner. Er der nu også noget om snakken?

Svensker tæt på at udlevere hidtil skjult IT Factory-formue.

ComputerViews: "Sagen indeholder så mange personer og detaljer, at vi formodentlig aldrig vil få alle spørgsmål besvaret."

Sådan lød en sætning i forordet til min egen bog "Fupfabrikken" om IT Factory og Stein Bagger, der udkom i begyndelsen af 2009.

Siden er mange svar trods alt blevet besvaret, men nogle af de helt afgørende brikker lever fortsat i spekulationernes verden.

For hvad lavede Stein Bagger reelt i USA, da han kørte tværs over det store land? Hvem slog investor Allan Vestergaard ned en morgen i Farum med en hammer? Og hvem var den falske Erik Ove

Brik nærmer sig sin plads

Nu lader det imidlertid til, at en af de lidt større brikker måske rykker nærmere sin plads.

For kurator Boris Frederiksen har netop meddelt, at han kun mangler en underskrift fra Mikael Ljungman på en aftale, hvor Stein Baggers svenske makker skal vise, hvor de skjulte 200 millioner kroner fra svindlen befinder sig.

Penge, der blev kanaliseret ud i verden via forskellige selskaber i forskellige lande.

Dermed kan det vise sig, at Boris Frederiksen faktisk selv må revidere sin noget pessimistiske vurdering af sandsynligheden for at få fat i pengene.

For tilbage i 2009, da jeg skrev bogen, havde kurator så godt som ingen forhåbninger om at få fat i pengene.

Situationen ser unægteligt noget anderledes ud i dag - her tre år efter.

Advarsel: Serieløgnere
Men hvis der er noget, IT Factory-sagen har vist i en sand overflod af eksempler, så er det desværre også, at flere af de implicerede hovedpersoner, herunder Stein Bagger og manden i centrum lige nu, Mikael Ljungman, ganske enkelt ikke er til at stole på over en dørtærskel.

De har begge sort bælte i løgn og bedrag.

Derfor må vi nu også vente og se om svenskeren overhovedet vil føre kurator frem til pengene - alle pengene.

Eller om der er tale om en ny omgang manipulation og forsøg på at trække systemet rundt ved næsen.

Kun tiden - og boets bankkonto - vil vise, om dette hul i den store erhvervsskandale kan lukkes.

Svensker tæt på at udlevere hidtil skjult IT Factory-formue.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere