Artikel top billede

DanID advarer: Nye angreb mod NemID

I de seneste uger er en stribe danskere blevet udsat for angrebsforsøg mod deres netbank. Nu advarer DanID mod svindel.

Læs også:
Hackere får ram på NemID - danskere fuppet

Man skal i øjeblikket være ekstra varsom, når man logger på sin netbank.

Sådan lyder advarslen fra DanID, firmaet bag NemID.

Udmeldingen kommer efter, at flere danske banker har konstateret angrebsforsøg mod deres netbank-løsninger.

Helt konkret skal man som bruger være særlig opmærksom på stikkerne, hvis der i NemID log-in-boksen står et fremmed banknavn, eller hvis der er andre uregelmæssigheder i forbindelsen med log-in.

Det kan eksempelvis være, hvis man bliver bedt om at indtaste sin engangskode en ekstra gang.

"Sker dette, bør man straks kontakte sin bank," lyder det fra DanID.

Kriminelle kigger med

I de angrebsforsøg, som bankerne har registreret, er der blevet gjort brug af "side by side real-tids phishing-teknik," fortæller DanID.

Det betyder, at brugerne, i de tilfælde hvor computeren er blevet inficeret med en virus, kan risikere, at svindlere følger med på pc'en, når brugeren logger på netbanken.

Hvis brugeren udfylder sit NemID bruger-id og adgangskode samt engangskoden fra nøglekortet, kan den it-kriminelle således 'fiske' engangskoden og har dermed mulighed for selv at logge på brugerens netbank med henblik på at gennemføre misbrug.

Denne teknik blev også anvendt da otte danskere blev franarret penge fra deres konti.

På DanID's webside er der gode råd til, hvordan man beskytter sin færden på nettet.

Læs også:
Hackere får ram på NemID - danskere fuppet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.