Artikel top billede

Halvdelen af alle Macs kan snart være uden support

Den snarlige lancering af OS X Mountain Lion betyder, at Apple indstiller supporten af Snow Leopard, med mindre selskaber ændrer sin praksis.

Læs også:

Mac-sikkerhed: Sådan forandrer landskabet sig

Computerworld News Service: Hvis ikke Apple ændrer sin praksis med hensyn til support, så vil der fra et tidspunkt denne sommer ikke længere komme flere sikkerhedsopdateringer til halvdelen af alle Mac-computere, der er i brug.

Apple vil inden for de næste få måneder lancere OS X 10.8 Mountain Lion og vil derefter - med mindre selskabet ændrer sin praksis fra de sidste 10 år - ikke længere udsende sikkerhedsopdateringer til OS X 10.6 Snow Leopard.

Selvom Apple aldrig har skåret sin supportpolitik med hensyn til ældre styresystemer ud i pap, så har selskabet i praksis altid droppet supporten af en ældre version, omtrent på det tidspunkt hvor der er to nyere versioner på markedet. 

Sådan gør Apple

Med andre ord udkommer der på et givent tidspunkt kun sikkerhedsopdateringer til de to nyeste versioner af OS X.

Denne praksis har Apple haft, siden OS X så dagens lys: Den anden version, OS X 10.1 Puma, modtog sin sidste sikkerhedsopdatering i januar 2004, hvilket var tre måneder efter lanceringen af OS X 10.4 Panther.

På samme måde modtog OS X 10.5 Leopard sin sidste sikkerhedsopdatering i juni 2011, en måned efter OS X 10.7 Lion kom på markedet.

Hvis Apple fortsætter denne praksis, vil brugerne af Snow Leopard kort efter udgivelsen af Mountain Lion ikke længere få sikkerhedsopdateringer.

Apple har endnu ikke offentliggjort en nøjagtig dato for lanceringen af OS X 10.8, men har nævnt "sidst på sommeren."

Problemet er, at Snow Leopard ifølge Net Applications' seneste statistik udgør 41,5 procent af alle versioner af OS X, der er i brug på nuværende tidspunkt.

Hvis vi antager, at Snow Leopards andel fortsætter med at falde med den gennemsnitlige hastigheder fra de sidste seks måneder, så vil denne version stadig ligge på 34,4 procent af alle Mac-computere i brug i august og på 32,6 procent i september.

Tæller man endnu ældre versioner med, ser man, at 48,4 procent af alle Mac-computere i brug efter sommeren vil stå uden sikkerhedsopdateringer, hvis Apple dropper supporten af Snow Leopard i august. Hvis supporten fortsætter til september, vil andelen uden sikkerhedsopdateringer falde til 45,9 procent.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.