Artikel top billede

Halvdelen af alle Macs kan snart være uden support

Den snarlige lancering af OS X Mountain Lion betyder, at Apple indstiller supporten af Snow Leopard, med mindre selskaber ændrer sin praksis.

Læs også:

Mac-sikkerhed: Sådan forandrer landskabet sig

Computerworld News Service: Hvis ikke Apple ændrer sin praksis med hensyn til support, så vil der fra et tidspunkt denne sommer ikke længere komme flere sikkerhedsopdateringer til halvdelen af alle Mac-computere, der er i brug.

Apple vil inden for de næste få måneder lancere OS X 10.8 Mountain Lion og vil derefter - med mindre selskabet ændrer sin praksis fra de sidste 10 år - ikke længere udsende sikkerhedsopdateringer til OS X 10.6 Snow Leopard.

Selvom Apple aldrig har skåret sin supportpolitik med hensyn til ældre styresystemer ud i pap, så har selskabet i praksis altid droppet supporten af en ældre version, omtrent på det tidspunkt hvor der er to nyere versioner på markedet. 

Sådan gør Apple

Med andre ord udkommer der på et givent tidspunkt kun sikkerhedsopdateringer til de to nyeste versioner af OS X.

Denne praksis har Apple haft, siden OS X så dagens lys: Den anden version, OS X 10.1 Puma, modtog sin sidste sikkerhedsopdatering i januar 2004, hvilket var tre måneder efter lanceringen af OS X 10.4 Panther.

På samme måde modtog OS X 10.5 Leopard sin sidste sikkerhedsopdatering i juni 2011, en måned efter OS X 10.7 Lion kom på markedet.

Hvis Apple fortsætter denne praksis, vil brugerne af Snow Leopard kort efter udgivelsen af Mountain Lion ikke længere få sikkerhedsopdateringer.

Apple har endnu ikke offentliggjort en nøjagtig dato for lanceringen af OS X 10.8, men har nævnt "sidst på sommeren."

Problemet er, at Snow Leopard ifølge Net Applications' seneste statistik udgør 41,5 procent af alle versioner af OS X, der er i brug på nuværende tidspunkt.

Hvis vi antager, at Snow Leopards andel fortsætter med at falde med den gennemsnitlige hastigheder fra de sidste seks måneder, så vil denne version stadig ligge på 34,4 procent af alle Mac-computere i brug i august og på 32,6 procent i september.

Tæller man endnu ældre versioner med, ser man, at 48,4 procent af alle Mac-computere i brug efter sommeren vil stå uden sikkerhedsopdateringer, hvis Apple dropper supporten af Snow Leopard i august. Hvis supporten fortsætter til september, vil andelen uden sikkerhedsopdateringer falde til 45,9 procent.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere