Artikel top billede

KMD i million-fusion kort før forventet salg

Et hæderkronet dansk it-firma med tråde til både IBM og Mærsk bliver nu endegyldigt opslugt af KMD, der står overfor et snarligt salg.

KMD´s datterselskab, Organisator, med en omsætning på 143 millioner kroner og omkring 100 ansatte, er netop blevet fusioneret ind i KMD.

Øvelsen sker, blot før måneder før et forventet salg af KMD A/S forventes at falde på plads, da KMD's ejere har annonceret, at selskabet formodentlig vil blive solgt inden sommer.

Læs mere om det her.

Med fusionen fjernes Organisator-navnet, som ellers i it-kredse har været i vælten flere gange.

KMD købte således selskabet i 2005 af IBM.

Oprindeligt udspringer Organisator dog af den tidligere fagbevægelsesejede virksomhed K-D Data, som Mærsk Data købte i 1999.

Og Mærsk Data blev som bekendt siden solgt til IBM, der altså så solgte Organisator videre til KMD.

Produkterne ligger primært inden for market for it-løsninger til fagforeninger, arbejdsgiver- og interesseorganisationer. 

KMD vil høste synergier

Hos KMD peger man ikke på, det forventede snarlige salg af it-giganten, som baggrunden for fusionen.

I stedet skal forklaringen findes i i den synergi, der ligger i forhold til den samlede beskæftigelsesindsats.

"Det er KMD's forventning, at a-kasser og jobcentre på baggrund af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi kommer til at arbejde tættere sammen om beskæftigelsesindsatsen."

"Efter fusionen vil Organisator, som er førende inden for it-løsninger og systemer til a-kasser og fagforbund, sammen med KMD's øvrige forretning på beskæftigelsesområdet bedre kunne varetage de fremadrettede behov på området," fremgår det således af selskabets nylige regnskab.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere