Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

KMD i million-fusion kort før forventet salg

Et hæderkronet dansk it-firma med tråde til både IBM og Mærsk bliver nu endegyldigt opslugt af KMD, der står overfor et snarligt salg.

KMD´s datterselskab, Organisator, med en omsætning på 143 millioner kroner og omkring 100 ansatte, er netop blevet fusioneret ind i KMD.

Øvelsen sker, blot før måneder før et forventet salg af KMD A/S forventes at falde på plads, da KMD's ejere har annonceret, at selskabet formodentlig vil blive solgt inden sommer.

Læs mere om det her.

Med fusionen fjernes Organisator-navnet, som ellers i it-kredse har været i vælten flere gange.

KMD købte således selskabet i 2005 af IBM.

Oprindeligt udspringer Organisator dog af den tidligere fagbevægelsesejede virksomhed K-D Data, som Mærsk Data købte i 1999.

Og Mærsk Data blev som bekendt siden solgt til IBM, der altså så solgte Organisator videre til KMD.

Produkterne ligger primært inden for market for it-løsninger til fagforeninger, arbejdsgiver- og interesseorganisationer. 

KMD vil høste synergier

Hos KMD peger man ikke på, det forventede snarlige salg af it-giganten, som baggrunden for fusionen.

I stedet skal forklaringen findes i i den synergi, der ligger i forhold til den samlede beskæftigelsesindsats.

"Det er KMD's forventning, at a-kasser og jobcentre på baggrund af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi kommer til at arbejde tættere sammen om beskæftigelsesindsatsen."

"Efter fusionen vil Organisator, som er førende inden for it-løsninger og systemer til a-kasser og fagforbund, sammen med KMD's øvrige forretning på beskæftigelsesområdet bedre kunne varetage de fremadrettede behov på området," fremgår det således af selskabets nylige regnskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere