Artikel top billede

HP: Kom i skyen på få minutter - og ikke måneder

Chefen for Hewlett-Packards netværksdivision kører såkaldte software defined networks i stilling som nøglen til hurtig cloud-udrulning.

Computerworld News Service: Software-definerede netværk (SDN'er) kan provisionere applikationer på minutter i stedet for måneder og således gøre cloud-implementeringen langt hurtigere, lyder det fra chefen for Hewlett-Packards globale netværksdivision.

Bethany Mayer, der er senior vice president og general manager for HP Networking, siger, at SDN'er er løsningen på de single-tenant arkitekturer og manuelle administrationsrutiner, der er dagligheden i forbindelse med nuværende netværk.

Undgår 250.000 indtastninger

Med disse SDN'er undgå man ifølge Mayer de cirka 250.000 indtastninger i kommandolinje-grænsefladen i forbindelse med udrulning af en typisk datacenter-applikation, hvilket som regel tager adskillige måneder.

"For at komme i skyen er man nødt til at udrulle sine applikationer hurtigt, lyder det fra Mayer under sin præsentation.

"Netværket i dag er rigidt og med en single tenant-arkitektur. Det er nødt til at blive sat op til flere end én bruger. Og i den forbindelse er man nødt til at gå fra maskine til maskine for at ændre konfigurationen. Men 70 procent af fejlene sker ved den manuelle indtastning i kommandolinje-grænsefladen."

Enkelt kontrolpunkt

SDN'er derimod gør det muligt for en administrator at fokusere mindre på infrastrukturen og mere på at forbinde brugerne til applikationerne, siger Mayer.

De giver ifølge Mayer et enkelt kontrolpunkt til netværkskonfiguration og provisionering af applikationer, hvilket i sig selv vil gøre udrulning hurtigere.

Mayer forklarer, hvordan HP's Virtual Application Network, som er baseret på selskabets netværks-infrastruktur-arkitektur FlexNetwork, kan provisionere en Microsoft Exchange-applikation i tre trin, der kun tager få minutter.

Det er ifølge Mayer muligt ved hjælp af et SDN, der virtualiserer netværket ved at adskille styringsniveau fra den fysiske infrastruktur og bruger skabeloner, der karakteriserer og profilerer applikationen, samt automatiseret orkestrering, der optimerer netværket for at sørge for at opfylde det definerede serviceniveau og muliggøre dynamisk provisionering.

"For at udrulle en Exchange VM bygger man en profil med en skabelon, vælger en forbindelsesprofil og starter de virtuelle maskiner op. I disse tre trin er applikationen udrullet på få minutter," siger Mayer.

Det står i skarp kontrast til de skræmmende udsigter i forhold til cloud-udrulning, som HP's konkurrent Cisco beskrev i en rapport tidligere på ugen. Ikke desto mindre forbereder Cisco også en arkitektur til såkaldte programmerbare netværk.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere