Artikel top billede

HP: Kom i skyen på få minutter - og ikke måneder

Chefen for Hewlett-Packards netværksdivision kører såkaldte software defined networks i stilling som nøglen til hurtig cloud-udrulning.

Computerworld News Service: Software-definerede netværk (SDN'er) kan provisionere applikationer på minutter i stedet for måneder og således gøre cloud-implementeringen langt hurtigere, lyder det fra chefen for Hewlett-Packards globale netværksdivision.

Bethany Mayer, der er senior vice president og general manager for HP Networking, siger, at SDN'er er løsningen på de single-tenant arkitekturer og manuelle administrationsrutiner, der er dagligheden i forbindelse med nuværende netværk.

Undgår 250.000 indtastninger

Med disse SDN'er undgå man ifølge Mayer de cirka 250.000 indtastninger i kommandolinje-grænsefladen i forbindelse med udrulning af en typisk datacenter-applikation, hvilket som regel tager adskillige måneder.

"For at komme i skyen er man nødt til at udrulle sine applikationer hurtigt, lyder det fra Mayer under sin præsentation.

"Netværket i dag er rigidt og med en single tenant-arkitektur. Det er nødt til at blive sat op til flere end én bruger. Og i den forbindelse er man nødt til at gå fra maskine til maskine for at ændre konfigurationen. Men 70 procent af fejlene sker ved den manuelle indtastning i kommandolinje-grænsefladen."

Enkelt kontrolpunkt

SDN'er derimod gør det muligt for en administrator at fokusere mindre på infrastrukturen og mere på at forbinde brugerne til applikationerne, siger Mayer.

De giver ifølge Mayer et enkelt kontrolpunkt til netværkskonfiguration og provisionering af applikationer, hvilket i sig selv vil gøre udrulning hurtigere.

Mayer forklarer, hvordan HP's Virtual Application Network, som er baseret på selskabets netværks-infrastruktur-arkitektur FlexNetwork, kan provisionere en Microsoft Exchange-applikation i tre trin, der kun tager få minutter.

Det er ifølge Mayer muligt ved hjælp af et SDN, der virtualiserer netværket ved at adskille styringsniveau fra den fysiske infrastruktur og bruger skabeloner, der karakteriserer og profilerer applikationen, samt automatiseret orkestrering, der optimerer netværket for at sørge for at opfylde det definerede serviceniveau og muliggøre dynamisk provisionering.

"For at udrulle en Exchange VM bygger man en profil med en skabelon, vælger en forbindelsesprofil og starter de virtuelle maskiner op. I disse tre trin er applikationen udrullet på få minutter," siger Mayer.

Det står i skarp kontrast til de skræmmende udsigter i forhold til cloud-udrulning, som HP's konkurrent Cisco beskrev i en rapport tidligere på ugen. Ikke desto mindre forbereder Cisco også en arkitektur til såkaldte programmerbare netværk.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere