Artikel top billede

Apple retter i OS X Leopard for første gang i et år

For første gang i næsten et år får Leopard en sikkerhedsopdatering.

Computerworld News Service: Apple udgav mandag den første sikkerhedsrelaterede opdatering til OS X 10.5 Leopard i næsten et år for at deaktivere forældede versioner af Adobes Flash Player.

Sikkerhedsopdatering 2012-003 lukker ingen sårbarheder, men er i stedet en version specifikt til Leopard af den sikkerhedsopdatering, som Apple frigav i sidste uge til OS X 10.6 Snow Leopard og den nyeste OS X 10.7 Lion.

Ligesom disse opdateringer fjerner 2012-003 til Leopard versioner af Flash Player, der er ældre end version 10.1.102.64, som Adobe udgav i november 2010.

Det var samtidig den sidste version, som Apple leverede til sine kunder, før selskabet stoppede med at vedligeholde Flash Player.

Opdateringen mandag kan ikke installeres på PowerPC-baserede Mac-computere.

Ældre versioner deaktiveret

9. maj deaktiverede Apple ældre versioner af Flash Player på Snow Leopard og Lion ved hjælp af en opdatering til Safari 5.1.7.

Da denne version af Apples browser ikke understøtter Leopard, opdaterer selskabet nu i stedet styresystemet.

Den nyeste version af Flash Player til Leopard er 10.3.183.19, som udkom tidligere på måneden. Denne nyeste version, der kræver en Intel-baseret Mac, kan downloades fra Adobes website.

Mandag frigav Apple også en version af sit værktøj til fjernelse af den skadelige software Flashback, der er særligt designet til Leopard. Apple frigav 12. april det samme værktøj til Snow Leopard og Lion.

Dette værktøj til fjernelse af Flashback er Apples svar på en massiv malwarekampagne, der udnyttede en sårbarhed i Java til at inficere hundredetusinder af Mac-computere.

Apple vedligeholder stadig Java til Snow Leopard og Lion, men udgav sidst en sikkerhedsrettelse af Oracles software til Leopard i juni 2011.

Til forskel fra opdateringen af Apples værktøj til fjernelse af skadelig software til Snow Leopard og Lion så står der i forbindelse med den til Leopard intet om, at den deaktiverer Java-pluginet, der bruges af browsere såsom Safari, Chrome og Firefox.

Sikkerhedseksperter og iagttagere har skældt Apple ud for at være langsom til at rette fejl i Java og for at være for hurtig til at droppe understøttelsen af ældre styresystemer.

Det er usandsynligt, at mandagens opdateringer af Leopard indvarsler nogen ændring i Apples supportpolitik, da de ikke lukker nogen sårbarheder i Leopard.

Disse opdateringer er de første, som Apple har udgivet til Leopard siden november 2011, da selskabet lukkede en sårbarhed i iTunes 10.5.1. Den sidste rettelse af styresystemet blev leveret i juni 2011.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.