Artikel top billede

Så skrappe er mobil-reglerne i de danske fængsler

De indsatte kan glemme alt om mobiler i landets fængsler, hvor der hersker strenge regler på området.

Læs også: "Sådan sporer man ulovlige mobiler i fængsler"

I landets arresthuse og lukkede fængsler er mobiltelefoner bandlyst.

Således fremgår det af af straffelovens § 124 Stk. 4. at den, der i et arresthus eller lukket fængsel som anholdt eller fængslet uretmæssigt besidder en mobiltelefon eller lignende kommunikationsudstyr, straffes med bøde eller fængsel indtil 6 måneder.

Det oplyser sikkerhedschef Michael Fønss Gjørup fra Krimonalforsorgen til Computerworld.

"På samme måde straffes besøgende og andre udefrakommende, som uretmæssigt medtager en mobiltelefon eller lignende kommunikationsudstyr i et arresthus eller lukket fængsel," fortæller han.

Men presset er stort, for de indsatte er - ligesom alle andre - blevet mere og mere afhængige af smartphones.

"Der er ingen tvivl om, at de indsatte ville elske at få adgang til en smartphone, med de mange muligheder for kontakter, internet m.m. der findes i disse," siger Michael Fønss Gjørup.

Det er dog begrænset, hvad der findes af smartphone under visitationer - men de findes, oplyser han.

Klarer ikke tur over over ringmuren

"Det er min opfattelse, at smartphone generelt er for store (til indsmugling, red,) og, at de går let i stykker, hvis de skal kastes indover en ringmur," fortæller Michael Fønss Gjørup.

I det hele taget gør man meget ud af, at mobiltelefoner slet ikke kommer ind i fængslerne - for de kan udgøre et alvorligt problem.

"Mobiltelefoner kan være et alvorligt problem i lukkede fængsler og arresthuse, i det de giver de indsatte mulighed for, at påvirke opklaringen af sager, true vidner, planlægge indsmugling og undvigelser med videre," fortæller sikkerhedschefen.

Behovet for at kommunikere lovligt for de indsatte dækkes via fastnettelefoner, hvor samtalerne optages, oplyser han.

Faktisk har Kriminalforsorgen styrket indsatsen mod ulovlige mobiltelefoner væsentligt, forklarer han.

"Dette er blandt sket ved opsætning af mere hegn - bedre perimetersikring -, indkøb af metaldetektorkarme samt håndholdte metaldetektorer, opsætning af bagagescannere i de lukkede fængsler samt i nogle arresthuse."

Sporer mobiler

"Endvidere bliver de besøgende til indsatte i lukkede fængsler og arresthuse detekteret med metaldetektorkarmene og eventuelt håndholdte metaldetektorer, ligesom de indsatte detekteres og personvisiteres efter besøg, ved fravær fra institutionen samt stikprøvevis med videre," fortæller han.

Endelig anvendes der i de lukkede fængsler og arresthuse bærbare mobilsøgere til sporing af mobiltelefoner.

Læs meget mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere