Artikel top billede

S: Få styr på CPR-sikkerhed eller vi kommer efter jer

Der er ingen slinger i valsen. Ansvaret for sikker opbevaring af CPR-numre ligger hos telebranchen, lyder det fra regeringsparti.

Læs også:

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

CPR-hackere: Vi peger på et stort problem

Teleselskab: Sådan sikrer vi CPR-valideringen

It-ordføreren fra regeringspartiet Socialdemokraterne er helt klar i spyttet i forventningerne om, hvordan telebranchen skal håndtere personfølsomme data som eksempelvis CPR-numre.

"Få styr på det, ellers kommer vi efter jer," lyder det fra Trine Bramsen, it-ordfører for Socialdemokraterne.

Kommentaren kommer efter, to studerende fra IT-Universitetet har eksponeret CPR-numre fra en række mobilselskabers kunder.

Den historie kan du læse her.

Trine Bramsen lægger således ikke skjul på, hvor hun placerer ansvaret.

"I dette tilfælde handler det om opbevaring af data, og ansvaret ligger på selskabernes skuldre. Det er deres ansvar at behandle data på en ordentlig måde," siger hun til Computerworld.

"Jeg vil ikke gå ind fra politisk hold med et krav om midlertidige lappeløsninger. Telefirmaerne skal finde en ny måde at sikre data på."

Hun da også en forventning om, at tingene bliver bedre.

"Branchen har selv en interesse i, at tingene kommer på plads. Men gør de ikke det, så griber vi naturligvis ind."

Borgerkort på den lange bane

Hun ser dog en politisk løsning på den lange bane.

"Vi arbejder på et borgerkort, der kan gøre de personlige oplysninger sikre," fortæller Trine Bramsen.

"Vi har ikke en færdig løsning på tegnebrættet, men ser i øjeblikket på, hvordan man takler den udfordring i lande som Holland og Frankrig."

"Jeg mener nemlig ikke, at vi behøver at opfinde den dybe tallerken igen, hvis det ikke er nødvendigt. Samtidig skal vi have en ordentlig løsning fra starten, så vi ikke får en ny rejsekort-sag," siger hun med henvisning til de mange problemer, der har været med netop den it-løsning.

Læs også:
It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

CPR-hackere: Vi peger på et stort problem

Teleselskab: Sådan sikrer vi CPR-valideringen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.