Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Google læner sig op ad stor bødesag i EU

Google har kun få uger til at komme med løsningsforslag til fire tilfælde af konkurrenceforvridende adfærd.

Computerworld News Service: Google har "nogle uger" til at gøre noget ved fire tilfælde af konkurrencebegrænsende adfærd, som EU's konkurrencemyndigheder har identificeret.

Hvis Google gør noget ved disse problemer, kan sagen løses ved hjælp af en såkaldt "beslutning om tilsagn," i stedet for at man går videre med en formel konkurrencesag, som vil resultere i en bøde, oplyser Joaquín Almunia, der er næstformand for Europa-Kommissionen med ansvar for konkurrencepolitikken.

Europa-Kommissionen indledte en konkurrenceundersøgelse af Googles aktiviteter i november 2010 og har nu konkluderet, at Google kan anses for at have misbrugt sin markedsdominans på fire områder, udtaler Almunia i en pressemeddelelse.

Ingen links til konkurrenter

For det første viser Google links til sine egne vertikale søgetjenester, der fokuserer på specifikke emner såsom restauranter eller nyheder, sammen med resultaterne i sin generelle søgemaskine.

Disse links vises på en anden måde end links til konkurrenter, som tilbyder lignende vertikale søgetjenester, forklarer Almunia.

"Vi er bekymrede for, at dette kan give visse fortrin i forhold til links til konkurrerende tjenester, der kan lide skade som konsekvens heraf," udtaler han.

Den anden bekymring handler om Googles praksis med at kopiere indhold såsom brugeranmeldelser fra konkurrenter for at vise dem på sit eget site uden at indhente tilladelse.

Herved tilegner Google sig fordele fra de investeringer, som konkurrenterne har foretaget, hvilket kan nedsætte konkurrenternes incitament til at investere, siger Almunia.

Han henviser til, at denne praksis kan have en indvirkning på rejsesites eller sites med restaurantanmeldelser.

Her er de to næste problemer for Google

Den tredje problemstilling har at gøre med aftaler mellem Google og partnere, der anvender Googles søgemaskine på deres websites, hvor Googles annoncer vises sammen med søgeresultaterne.

"Disse aftaler resulterer i de facto-eksklusivitet og gør, at de er nødt til at opfylde hele eller det meste af deres behov for søgeannoncering fra Google, hvilket således udelukker konkurrerende leverandører af tjenester til formidling af søgeannoncering," påpeger Almunia.

Han tilføjer, at dette potentielt påvirker annonceringstjenester købt af webbutikker, e-magasiner, tv-selskaber og andre

Udover disse tre bekymringer påpeger Almunia, at Europa-Kommissionen også er bekymret med hensyn til de begrænsninger, som Google lægger på muligheden for at overføre AdWords- kampagner til konkurrerende platforme til søgeannoncering.

Almunia forklarer, at han er bekymret for, at Googles kontraktmæssige begrænsninger forhindrer softwareudviklerne i at tilbyde værktøjer til overførsel af søgebaserede annoncekampagner.

Skal have forslag på bordet

Almunia oplyser, at han har skrevet et brev til Googles bestyrelsesformand, Eric Schmidt, hvori han tilbyder Google den mulighed "inden for nogle uger at komme med de første forslag til at gøre noget ved disse sager."

Google udtaler i en e-mail, at selskabet først lige er begyndt at gennemgå argumenterne.

"Vi er uenige i konklusionerne, men vi vil med glæde drøfte eventuelle bekymringer, de måtte have," kommenterer Google.
Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.