Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Google læner sig op ad stor bødesag i EU

Google har kun få uger til at komme med løsningsforslag til fire tilfælde af konkurrenceforvridende adfærd.

Computerworld News Service: Google har "nogle uger" til at gøre noget ved fire tilfælde af konkurrencebegrænsende adfærd, som EU's konkurrencemyndigheder har identificeret.

Hvis Google gør noget ved disse problemer, kan sagen løses ved hjælp af en såkaldt "beslutning om tilsagn," i stedet for at man går videre med en formel konkurrencesag, som vil resultere i en bøde, oplyser Joaquín Almunia, der er næstformand for Europa-Kommissionen med ansvar for konkurrencepolitikken.

Europa-Kommissionen indledte en konkurrenceundersøgelse af Googles aktiviteter i november 2010 og har nu konkluderet, at Google kan anses for at have misbrugt sin markedsdominans på fire områder, udtaler Almunia i en pressemeddelelse.

Ingen links til konkurrenter

For det første viser Google links til sine egne vertikale søgetjenester, der fokuserer på specifikke emner såsom restauranter eller nyheder, sammen med resultaterne i sin generelle søgemaskine.

Disse links vises på en anden måde end links til konkurrenter, som tilbyder lignende vertikale søgetjenester, forklarer Almunia.

"Vi er bekymrede for, at dette kan give visse fortrin i forhold til links til konkurrerende tjenester, der kan lide skade som konsekvens heraf," udtaler han.

Den anden bekymring handler om Googles praksis med at kopiere indhold såsom brugeranmeldelser fra konkurrenter for at vise dem på sit eget site uden at indhente tilladelse.

Herved tilegner Google sig fordele fra de investeringer, som konkurrenterne har foretaget, hvilket kan nedsætte konkurrenternes incitament til at investere, siger Almunia.

Han henviser til, at denne praksis kan have en indvirkning på rejsesites eller sites med restaurantanmeldelser.

Her er de to næste problemer for Google

Den tredje problemstilling har at gøre med aftaler mellem Google og partnere, der anvender Googles søgemaskine på deres websites, hvor Googles annoncer vises sammen med søgeresultaterne.

"Disse aftaler resulterer i de facto-eksklusivitet og gør, at de er nødt til at opfylde hele eller det meste af deres behov for søgeannoncering fra Google, hvilket således udelukker konkurrerende leverandører af tjenester til formidling af søgeannoncering," påpeger Almunia.

Han tilføjer, at dette potentielt påvirker annonceringstjenester købt af webbutikker, e-magasiner, tv-selskaber og andre

Udover disse tre bekymringer påpeger Almunia, at Europa-Kommissionen også er bekymret med hensyn til de begrænsninger, som Google lægger på muligheden for at overføre AdWords- kampagner til konkurrerende platforme til søgeannoncering.

Almunia forklarer, at han er bekymret for, at Googles kontraktmæssige begrænsninger forhindrer softwareudviklerne i at tilbyde værktøjer til overførsel af søgebaserede annoncekampagner.

Skal have forslag på bordet

Almunia oplyser, at han har skrevet et brev til Googles bestyrelsesformand, Eric Schmidt, hvori han tilbyder Google den mulighed "inden for nogle uger at komme med de første forslag til at gøre noget ved disse sager."

Google udtaler i en e-mail, at selskabet først lige er begyndt at gennemgå argumenterne.

"Vi er uenige i konklusionerne, men vi vil med glæde drøfte eventuelle bekymringer, de måtte have," kommenterer Google.
Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere