Artikel top billede

Apple nyder godt af Facebooks kaotiske børsnotering

Facebooks rodede børsnotering ser ud til at være ganske nyttig for Apple. Se her, hvordan det kan hænge sammen.

Computerworld News Service: Hvis du havde købt Apple-aktier sidste fredag, ville du være glad nu.

Apples aktie er steget fra 3.131 kroner fredag 18. maj kroner til 3.315 kroner tirsdag 22. maj.

Men hvad forårsagede denne store stigning?

En teori går på, at investorerne i sidste uge flyttede deres penge fra Apple for at investere i Facebook.

Investerwebsitet The Motley Fool bemærker, at "Facebooks aktier fik tæv," den dag Apples aktier skød i vejret.

"Det ser ud til, at alle de Facebook-dollar er på vej direkte tilbage til Apple," skriver sitet.

Vigtige analytikere

Herudover kan kommentarer fra to analytikerne muligvis have haft noget at sige i forhold til Apples gode dag på aktiemarkedet mandag.

Den ene analytiker manede den frygt i jorden, at knaphed på chip fra Qualcomm ville skabe problemer for Apple, mens den anden analytiker vurderede, at man som investor ikke behøver frygte, at teleselskaberne er ved at miste interessen for Apple.

Analytiker Gene Munster fra Piper Jaffray offentliggjorde et såkaldt research note, hvori han afviser, at knaphed i udbuddet hos baseband-leverandøren Qualcomm vil påvirke Apple.

Han skriver, at der ikke er knaphed på det baseband-modem fra Qualcomm, som Apple anvender i sin tredje generation af iPad.

Han konkluderer, at dette modem også vil blive brugt i iPhone 5, og at Apple vil få en "favorabel behandling i forhold til at få adgang til 28-nanometer produkterne."

Til Apples fordel

Analytiker Bill Shope fra Goldman Sachs afviser, at Apple vil blive påvirket negativt af, at teleselskaberne er ved at være trætte af, at Apple kræver store tilskud til iPhone, hvilket eroderer deres marginer.

Shope skriver: "Vi vurderer fortsat, at det er usandsynligt, at reduktionerne i smartphone-tilskud i nogen væsentlig grad vil påvirke Apples model eller platformens værdi på længere sigt."

Den aktuelle tendens på mobilmarkedet er ifølge Shope faktisk til Apples fordel.

The Motley Fool bemærker desuden:

"Et enkelt teleselskab har ikke mulighed for at gøre oprør, for så vil alle iPhone-kunderne bare forsvinde over til en af konkurrenterne."

Apples aktie var på sit højeste 10. april med en værdi på 3.815 kroner.

Den har været i en turbulent periode de sidste få uger og var helt nede på 3.139 kroner torsdag 17. maj, hvilket fik Apple til at miste 711 milliarder kroner af sin markedsværdi.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere