Artikel top billede

Apple nyder godt af Facebooks kaotiske børsnotering

Facebooks rodede børsnotering ser ud til at være ganske nyttig for Apple. Se her, hvordan det kan hænge sammen.

Computerworld News Service: Hvis du havde købt Apple-aktier sidste fredag, ville du være glad nu.

Apples aktie er steget fra 3.131 kroner fredag 18. maj kroner til 3.315 kroner tirsdag 22. maj.

Men hvad forårsagede denne store stigning?

En teori går på, at investorerne i sidste uge flyttede deres penge fra Apple for at investere i Facebook.

Investerwebsitet The Motley Fool bemærker, at "Facebooks aktier fik tæv," den dag Apples aktier skød i vejret.

"Det ser ud til, at alle de Facebook-dollar er på vej direkte tilbage til Apple," skriver sitet.

Vigtige analytikere

Herudover kan kommentarer fra to analytikerne muligvis have haft noget at sige i forhold til Apples gode dag på aktiemarkedet mandag.

Den ene analytiker manede den frygt i jorden, at knaphed på chip fra Qualcomm ville skabe problemer for Apple, mens den anden analytiker vurderede, at man som investor ikke behøver frygte, at teleselskaberne er ved at miste interessen for Apple.

Analytiker Gene Munster fra Piper Jaffray offentliggjorde et såkaldt research note, hvori han afviser, at knaphed i udbuddet hos baseband-leverandøren Qualcomm vil påvirke Apple.

Han skriver, at der ikke er knaphed på det baseband-modem fra Qualcomm, som Apple anvender i sin tredje generation af iPad.

Han konkluderer, at dette modem også vil blive brugt i iPhone 5, og at Apple vil få en "favorabel behandling i forhold til at få adgang til 28-nanometer produkterne."

Til Apples fordel

Analytiker Bill Shope fra Goldman Sachs afviser, at Apple vil blive påvirket negativt af, at teleselskaberne er ved at være trætte af, at Apple kræver store tilskud til iPhone, hvilket eroderer deres marginer.

Shope skriver: "Vi vurderer fortsat, at det er usandsynligt, at reduktionerne i smartphone-tilskud i nogen væsentlig grad vil påvirke Apples model eller platformens værdi på længere sigt."

Den aktuelle tendens på mobilmarkedet er ifølge Shope faktisk til Apples fordel.

The Motley Fool bemærker desuden:

"Et enkelt teleselskab har ikke mulighed for at gøre oprør, for så vil alle iPhone-kunderne bare forsvinde over til en af konkurrenterne."

Apples aktie var på sit højeste 10. april med en værdi på 3.815 kroner.

Den har været i en turbulent periode de sidste få uger og var helt nede på 3.139 kroner torsdag 17. maj, hvilket fik Apple til at miste 711 milliarder kroner af sin markedsværdi.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere