Artikel top billede

Derfor vil Apples iTV revolutionere hele tv-branchen

Tv-apps vil vende op og ned på tv-branchen, på samme måde som Apple vendte op og ned på musikbranchen.

Computerworld News Service: Apples kommende fjernsynsapparat, iTV, vil fuldstændigt revolutionere markedet for kabel-tv og tv-reklamer ved hjælp af tv-apps.

Disse apps vil vende op og ned på tv-branchen, i lige så høj grad som Apple vendte op og ned på musikbranchen, lyder det fra analytikeren Matt Chessen på investorwebsitet Seeking Alpha.

Kabeludbyderne vil være de store tabere i denne revolution.

"Det lykkedes dem ikke at innovere og det kommer de til at føle konsekvensen af," skriver Chessen.

Misset den store chance

Han argumenterer for, at kabelselskaberne er gået glip af en stor mulighed ved at insistere på, at kunderne abonnerer på samlede kanalpakker.

Kunderne bør i stedet få mulighed for at abonnere på individuelle kanaler eller endda købe adgang til individuelle tv-programmer, hvis det er det, de ønsker, foreslår han.

Og det kan de ifølge Chessen blive i stand til ved hjælp af tv-apps, der er tilgængelige via Apple.

"Det kommende fjernsyn fra Apple vil gøre det muligt for indholdsproducenterne at udvikle apps til distribution af indhold," vurderer han.

En bruger, som gerne vil se et specifikt tv-program, kan downloade en app og tilmelde sig et abonnement, hvilket fjerner behovet for kabelselskabet som mellemmand.

"Hele omsætningen flyttes fra kabelselskabet til indholdsleverandøren og Apple, mens kabelselskabet reduceres til udbyder af bredbånd til indhold, der leveres via apps over internettet," skriver Chessen.

Salg af tv-apps vil ifølge Chessen også gøre det muligt for indholdsleverandørerne at segmentere deres kunder mere effektivt og generere omsætning fra kunder, der kun i ny og næ vil se et tv-program, men som ikke ønsker at abonnere på en hel kanalpakke.

Apples tv-apps vil ifølge Chessen "revolutionere reklamering på tv." Apple vil kunne levere personligt tilpassede reklamer baseret på profiler af de individuelle brugere.

Apple kan på denne måde ende med at kontrollere en stor del af tv-reklamemarkedet, vurderer Chessen.

Læs også:

Derfor vil Apple snart falde fra verdens tinder.

Apple-fabrik gør sig klar til Apples nye fjernsyn - iTV.

iPad 3: Derfor gider Apple ikke være innovativ.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere