Artikel top billede

Telefirmaer skal tvinges til nødløsning efter Skyline-krak

Teleselskaberne skal levere en nødløsning her og nu til de nødstedte Skyline-kunder. Ellers får det konsekvenser, truer S-ordfører.

Skandalen i kølvandet på det konkursramte Skyline tager til i takt med, at lukningen af tusindvis af forbindelser nærmer sig.

Nu truer S-ordfører Trine Bramsen telebranchen med forsyningspligt, hvis selskaberne ikke tager sig af de omkring 40.000 berørte kunder. 

Ordføreren understreger indledningsvist, at alle i landet har ret til adgang til en ordentlig internet-forbindelse.

"I et moderne samfund skal det bare være sådan," siger hun.

Vil presse teleselskaber

Vil I fra regeringens side gå ind og garantere Skyline-kunder, at de kan få samme hastighed til samme pris?

"Det kan vi ikke garantere under de nuværende regler, så skulle vi have statsstyret internet, og det ligger ikke i vores planer. Men det, vi kan gøre, er at lægge pres på teleselskaberne."

"For vi har jo internet og telefoni på markedsbaserede vilkår. Og viser det sig, at teleselskaberne ikke prismæssigt og kvalitetsmæssigt lever op til det, man kan forvente - det vil sige en net-adgang hvor man på fornuftige vilkår kan komme i forbindelse med omverdenen - så må vi ind og ændre det her fra politisk hold."

Bøde for elselskabs bredbånds-eventyr

Hvordan kan det egentlig være, at det er teleselskaber, der lidt groft sagt skal bøde for et elselskabs hjerneblødning. Det er jo et elselskab, der står bag Skyline?

"Det handler jo om, at vi har internet og telefoni på markedsbaserede vilkår. Og så længe vi har det, er det gynger og karrusel-logik, der hersker."

"Når el og teleselskaberne siger, at de gerne vil have det på de her vilkår, så må de også vise, at de er ansvarlige og kan dække hele Danmark på de præmisser."

Der har jo også været MidtVest Bredbånd, der kollapsede. Og det var også et elselskab der stod bag. Burde elselskaber holde sig væk fra bredbåndsmarkedet?

"Det vil jeg ikke gøre mig til dommer over, men de her sager tyder i hvert fald på, at de har svært ved at gøre det rentabelt."

"Og hvis man ikke kan drive en rentabel virksomhed, så må man jo nøje overveje, om man vil drive en virksomhed."

Hjælpe kunder nu - eller smag på forsyningspligt

Nu er der så møde med telefirmaerne. Hvad er jeres krav?

"De må gå ind og dække de kunder, der kommer i klemme. Det har vi en forventning om sker. Og sker det ikke, så må vi ind og diskutere, om vi har de rigtige præmisser at drive telefoni og internet på i Danmark."

"Så må vi simpelthen ind og se på teleforliget og det ved jeg, der er interesse for hele vejen rundt."

"Hvis det ikke lykkes at få teleselskaberne med, så må vi overveje at indføre forsyningspligt. Ligesom vi har på fastnet-telefoni."

"Det må være alternativet, hvis ikke teleselskaberne ikke selv tager ansvar."

Nødløsning med det samme

Hvad er tidshorisonten? For Erhvervstyrelsen taler om, at en ny auktion måske ligger halvandet år ude i fremtiden?

Ingen skal stå uden internet, så vi regner med en nødløsning med det samme.

Læs også:

Minister indkalder til krisemøde om Skyline-kunder.

Skyline-rod: Bredbånds-løsning kan tage flere år.

Efter brok: Minister hives ind i Skyline-konkurs.

Underleverandør blokerer for salg af Skyline.

Landmænd låst fast til konkursramt bredbånds-firma.

Konkursramt it-firma lukker alle kunders bredbånd.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere