Artikel top billede

Få Ubuntu som styresystem på din smartphone

Snart kan du få Linux-distributionen Ubuntu til din smartphone.

Computerworld News Service: Styresystemet Ubuntu er et skridt nærmere at udkomme til smartphones.

Udviklerselskabet Canonical antyder, at udgivelsen muligvis vil finde sted allerede i år eller på et tidspunkt til næste år.

Canonical vil senere i år komme med nogle offentliggørelser angående styresystemet Ubuntu til smartphones, oplyser John Barnard, der er marketingchef hos Canonical.

Han fortæller, at udviklingen af styresystemet til smartphones stadig er i gang, men afviser at oplyse, om de kommende offentliggørelser har noget direkte at gøre med udgivelsesdatoen for Ubuntu til smartphones.

Til spørgsmålet, om udgivelsen vil ske senere i år eller næste år, svarer stifter af Canonical, Mark Shuttleworth, blot: "Muligvis."

Ingen dato endnu

Han afviser dog at angive nogen specifik dato. Også Barnard siger, at styresystemet muligvis udkommer til næste år, men afviser at angive nogen specifik dato.

Barnard fortæller, at styresystemet til smartphones ikke vil blive tilgængelig som download men vil i stedet blive tilgængelig for hardwareproducenterne.

Han giver ingen yderligere oplysninger men henviser til, at folk må vente, indtil de officielle offentliggørelser senere i år.

Efter flere år med rygter offentliggjorde Canonical endelig sidste år sin hensigt om at udvikle styresystemet Ubuntu til smartphones og tablets.

En tidligere udgave af Ubuntu var en overgang tilgængelig til smartphones, men blev droppet igen til fordel for desktop- og server-udgaverne.

Canonical har netop fremvist en smartphone, der også fungerede som pc. Denne smartphone startede op i Android, men kunne indlæse Ubuntu, når den blev sat i en dock, der havde en skærm tilsluttet.

Denne udgave af Ubuntu anvender den samme kerne til at køre Android, forklarer Barnard.

Sådan kommer den til at fungere

Når den sættes i en dock, giver den udgave af Ubuntu, der starter op, den samme oplevelse som på desktop-udgaven af styresystemet, hvilket inkluderer adgang til Ubuntu Software Center, hvorfra der kan downloades applikationer.

Den Ubuntu-udgave, der er indlæst på denne smartphone, anvender også brugergrænsefladen Unity fra desktopudgaverne af styresystemet.

Der findes også visse forbindelser mellem Android og Ubuntu i denne opsætning, da brugerne fortsat kan få adgang til deres kontakter og modtage SMS'er og meddelelser, selvom telefonen er i Ubuntu-tilstand.

Dette dobbeltstyresystem vil kunne udnytte ARM-processorer med flere processorkerner og grafiske processorer, som allerede findes i mange smartphones i dag, oplyser Canonical.

Barnard håber, at kombinationen mellem Ubuntu og Android vil være at finde i smartphones allerede senere i år.

Der er ifølge Barnard masser af interesse fra enhedsproducenterne i at anvende to styresystemer på smartphones.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft liner op til den store produktkavalkade: Her er det vi forventer at se
Den store Surface-familie ser ud til snart blive en del nye familiemedlemmer rigere.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.