Artikel top billede

Her skal it frigøre millioner hos din kommune

Regeringen og kommunerne vil bruge it til at spare flere hundrede millioner kroner. Se her hvordan.

Et afsnit med navnet "Digitalisering" og "Velfærdsteknologi" plus et fem siders lang bilag udelukkende om it vidner om, at en stribe digitale emner har spillet en rolle i regeringens aftale med kommunerne om økonomien for 2013.

"Regeringen og KL er enige om, at implementeringen af de første to bølger af obligatoriske digitale selvbetjeningsløsninger frigør 41 millioner i 2013 og 255 millioner kroner i 2014," fremgår det af aftalen.

Samtidig oplyses det, at obligatorisk digital selvbetjening på øvrige områder og "mere effektiv informationssøgning" vil frigøre minimum 300 millioner kroner.

Også målsætninger for obligatorisk digital post mellem offentlige myndigheder, borgere og virksomheder vil skæppe godt i kassen.

"Lovforslaget bidrager blandt andet til effektiviseringsgevinster i kommunerne på 212 millioner kroner i 2013 stigende til 547 millioner i 2015," står der i aftalen.

Større plan om grunddata på vej

Endelig har regeringen og kommunerne aftalt, at de vil sikre mere effektive indkøb og konkurrence på "det kommunale
it-marked, herunder gennem fælles udvikling og konkurrenceudsættelse af landsdækkende
it-løsninger."

Konkret skal der i efteråret 2012 gennemføres en analyse af muligheder og potentialer ved øget konkurrence og lavere
priser på kommunale it-ydelser, blandt andet gennem mere samordnet indkøb, øget prisgennemsigtighed, fremgår det.

I samme omgang hiver parterne fat i grunddata. For også i efteråret 2012 forventer parterne at indgå en aftale om grunddata, "der vil medvirke til at åbne det kommunale it-marked op for mere konkurrence."

Af aftalen fremgår det i øvrigt også, at man på visse punkter vil lempe myndigheders annonceringspligt ved udbud, hvilket vil frigøre 10,2 millioner kroner.

Fælles it-indkøb og telemedicin

Ligesom man regner med at tjene 72,4 millioner kroner ved fælles indkøb. Herunder nævnes indkøbsorganisationen SKI som en væsenlig spiller.

Endelig nævnes en fremtidig national plan for udbredelsen af telemedicin. Et område hvor man forventer allerede i 2013 at frigøre omkring 45 millioner kroner.

Det helt store ryk for sundheds-it er der imidlertid lagt op til i forbindelse med en ny digitaliseringsstrategi for sundhedsvæsenet, der skal se dagens lys, frem mod økonomiforhandlingerne for 2014.

Hele aftalen kan læses her.

Læs bilaget om digitalisering og velfærdsteknologi her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere