Her skal it frigøre millioner hos din kommune

Regeringen og kommunerne vil bruge it til at spare flere hundrede millioner kroner. Se her hvordan.

Et afsnit med navnet "Digitalisering" og "Velfærdsteknologi" plus et fem siders lang bilag udelukkende om it vidner om, at en stribe digitale emner har spillet en rolle i regeringens aftale med kommunerne om økonomien for 2013.

"Regeringen og KL er enige om, at implementeringen af de første to bølger af obligatoriske digitale selvbetjeningsløsninger frigør 41 millioner i 2013 og 255 millioner kroner i 2014," fremgår det af aftalen.

Samtidig oplyses det, at obligatorisk digital selvbetjening på øvrige områder og "mere effektiv informationssøgning" vil frigøre minimum 300 millioner kroner.

Også målsætninger for obligatorisk digital post mellem offentlige myndigheder, borgere og virksomheder vil skæppe godt i kassen.

"Lovforslaget bidrager blandt andet til effektiviseringsgevinster i kommunerne på 212 millioner kroner i 2013 stigende til 547 millioner i 2015," står der i aftalen.

Større plan om grunddata på vej
Endelig har regeringen og kommunerne aftalt, at de vil sikre mere effektive indkøb og konkurrence på "det kommunale
it-marked, herunder gennem fælles udvikling og konkurrenceudsættelse af landsdækkende
it-løsninger."

Konkret skal der i efteråret 2012 gennemføres en analyse af muligheder og potentialer ved øget konkurrence og lavere
priser på kommunale it-ydelser, blandt andet gennem mere samordnet indkøb, øget prisgennemsigtighed, fremgår det.

I samme omgang hiver parterne fat i grunddata. For også i efteråret 2012 forventer parterne at indgå en aftale om grunddata, "der vil medvirke til at åbne det kommunale it-marked op for mere konkurrence."

Af aftalen fremgår det i øvrigt også, at man på visse punkter vil lempe myndigheders annonceringspligt ved udbud, hvilket vil frigøre 10,2 millioner kroner.

Fælles it-indkøb og telemedicin
Ligesom man regner med at tjene 72,4 millioner kroner ved fælles indkøb. Herunder nævnes indkøbsorganisationen SKI som en væsenlig spiller.

Endelig nævnes en fremtidig national plan for udbredelsen af telemedicin. Et område hvor man forventer allerede i 2013 at frigøre omkring 45 millioner kroner.

Det helt store ryk for sundheds-it er der imidlertid lagt op til i forbindelse med en ny digitaliseringsstrategi for sundhedsvæsenet, der skal se dagens lys, frem mod økonomiforhandlingerne for 2014.

Hele aftalen kan læses her.

Læs bilaget om digitalisering og velfærdsteknologi her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.