Artikel top billede

Nokia fyrer 10.000 mand

Nokia skifter ud i ledelsen og varsler fyringen af endnu 10.000 medarbejdere. Store forandringer venter.

Finske Nokia tager endnu skrappere midler i brug for at få rettet op på forretningen. Det meddeler teleproducenten i dag.

Den kriseramte telegigant har atter nedjusteret forventningen og varsler fyringen af 10.000 medarbejdere inden udgangen af 2013.

Fyringerne rammer især den såkaldte Devices & Services-afdeling, hvor de årlige omkostninger nu skal reduceres med yderligere 1,6 milliarder euro ved udgangen af 2013.

"De planlagte reduktioner er en hård konsekvens af de handlinger, vi bliver nødt til at tage for at sikre Nokias konkurrenceevne på langt sigt."

Som et yderligere tiltag for at rette op på forretningen har Nokia solgt luksusmobilbrandet Vertu til kapitalfonden EQT VI.

En række ændringer i ledelsen er ligeledes blevet offentliggjort i dag. Blandt andet forlader marketingchefen Jerri DeVard, mobilchefen Mary McDowell og markedschefen Niklas Savander virksomheden.

"Vi øger vores fokus på de produkter og den service, som vores kunder værdsætter højst, mens vi fortsætter vores investeringer i innovation, hvilket altid har kendetegnet Nokia," lyder det i en pressemeddelelse fra topchef Stephen Elop.

Windows Phone-samarbejdet fortsætter med uformindsket styrke, fremgår det.

"Vi vil fokusere endnu mere på Lumia og på fortsat innovation omkring vores telefoner, mens vi sætter endnu mere fokus på lokal service. Men vi skal samtidig restrukturere vores forretningsmodel og sikre, at vi skaber en struktur, der kan støtte vores konkurrenceambitioner."

Af meddelelsen fremgår desuden, at Nokia planlægger at overtage den svenskbaserede imageteknologivirksomhed Scalado for at styrke Nokia på det område.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere