Artikel top billede

Nokia fyrer 10.000 mand

Nokia skifter ud i ledelsen og varsler fyringen af endnu 10.000 medarbejdere. Store forandringer venter.

Finske Nokia tager endnu skrappere midler i brug for at få rettet op på forretningen. Det meddeler teleproducenten i dag.

Den kriseramte telegigant har atter nedjusteret forventningen og varsler fyringen af 10.000 medarbejdere inden udgangen af 2013.

Fyringerne rammer især den såkaldte Devices & Services-afdeling, hvor de årlige omkostninger nu skal reduceres med yderligere 1,6 milliarder euro ved udgangen af 2013.

"De planlagte reduktioner er en hård konsekvens af de handlinger, vi bliver nødt til at tage for at sikre Nokias konkurrenceevne på langt sigt."

Som et yderligere tiltag for at rette op på forretningen har Nokia solgt luksusmobilbrandet Vertu til kapitalfonden EQT VI.

En række ændringer i ledelsen er ligeledes blevet offentliggjort i dag. Blandt andet forlader marketingchefen Jerri DeVard, mobilchefen Mary McDowell og markedschefen Niklas Savander virksomheden.

"Vi øger vores fokus på de produkter og den service, som vores kunder værdsætter højst, mens vi fortsætter vores investeringer i innovation, hvilket altid har kendetegnet Nokia," lyder det i en pressemeddelelse fra topchef Stephen Elop.

Windows Phone-samarbejdet fortsætter med uformindsket styrke, fremgår det.

"Vi vil fokusere endnu mere på Lumia og på fortsat innovation omkring vores telefoner, mens vi sætter endnu mere fokus på lokal service. Men vi skal samtidig restrukturere vores forretningsmodel og sikre, at vi skaber en struktur, der kan støtte vores konkurrenceambitioner."

Af meddelelsen fremgår desuden, at Nokia planlægger at overtage den svenskbaserede imageteknologivirksomhed Scalado for at styrke Nokia på det område.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere


Strategisk IT-sikkerhedsdag 2022 - identificer, beskyt og forsvar

IT-sikkerhedstruslerne mod virksomhederne er i takt med tiden blevet større og værre, fordi virksomhederne er mere end nogensinde før afhængige af data og IT. Det stiller krav til de IT-ansvarlige, der konstant skal tage bestik af det skiftende trusselniveau. Det kræver blandt andet, at it-sikkerhed bliver sat på den strategiske dagsorden i virksomhederne – men hvordan?

25. januar 2022 | Læs mere