Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Dell vil skære milliarder af sine omkostninger

Dell skal skære betydeligt i sine omkostninger. Se her, hvor det kommer til at ramme.

Computerworld News Service: Dell vil reducere sine omkostninger med knap 12 milliarder kroner i løbet af de næsten tre år, mens selskabet målretter en stor del af forretningen mod store virksomheder for at øge rentabiliteten.

Omkostningsreduktionerne skal opnås med tiltag på flere forskellige områder heriblandt ved at standardisere pc- og serverkonfigurationerne, flytte driften til billigere geografiske områder samt ved at gøre logistikkæden mere effektiv.

Det oplyser topchef Michael Dell.

Selskabet vil ifølge Dell reinvestere en del af besparelserne i vækstområder.

De tæller blandt andet store virksomheder for at øge rentabiliteten.

Enterprise-forretning

Selskabet har allerede fokuseret en del økonomiske og udviklingsmæssige ressourcer i enterprise-forretningen, som inkluderer software, servere, storage, services og netværk.

Selskabet har i løbet af de sidste 12 måneder også opkøbt otte virksomheder, hvoraf mange er software- og sikkerhedsvirksomheder med forbindelse til Dells enterprise-produkter.

Selskabets store opkøb i år har inkluderet sikkerhedsfirmaet SonicWall og Wyse Technology, der producerer hardware og software til tynde klienter, samt en række andre virksomheder, der arbejder med at flytte opgaver fra mainframes til standard-servere.

Selvom fokusset ligger på store virksomheder og datacentre, svigter selskabet ikke pc-forretningen, fremhæver Dell.

Selskabet forsøger at holde fokus på produkter med højere marginer såsom XPS-pc'erne, som sælger godt, fortæller han.

Selskabet vil sørge for at holde pc-forretningen uden overflødigt fedt og kun gå ind i områder med vækstmuligheder, forklarer Dell.

Jeff Clarke, der er vicebestyrelsesformand og direktør for den globale drift og slutbrugerløsninger hos Dell, oplyser, at selskabet vil forsøge at have reduceret omkostningerne alene i pc-forretningen med 5,9 milliarder kroner i 2016.

I det samlede pc-marked på 1.388 milliarder kroner, sælges 64 procent af pc'erne for mere end 3.000 kroner per styk, hvilket giver økonomisk mening for Dell.

Mere end 50 procent af de enheder, som Dell i dag leverer, er prækonfigurerede systemer, mens 70 procent af de brugerkonfigurerede pc'er, samles af tredjeparts-virksomheder, oplyser Clarke.

Selskabet ser dog stadig en mulighed for at reducere omkostningerne på dette område yderligere ved at standardisere konfigurationerne og bruge fragt til levering af produkterne.

"Vi er ikke færdige med at reducere kompleksiteten af produkterne," siger Clarke. "Vi er stadig hos Dell i berøring med for mange ordrer."

Dell har allerede fjernet en stor del af kompleksiteten i sin pc-forretning ved at reducere omkostningerne i løbet af de sidste to et halvt år, fortæller Clarke.

Selskabet har reduceret antallet af pc-platforme med 30 procent i kraft af standardiserende tiltag, hvilket har hjulpet til at forenkle logistikkæden og reducere omkostningerne til komponenter.

Dell ser også en vækstmulighed i Windows 8, som ifølge Clarke nok kommer til at øge salget af tablets og pc'er. Dell har planer om at udgive tablets med Windows 8 målrettet store virksomheder under varemærkerne Latitude og OptiPlex.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.