Artikel top billede

Sådan kører du Windows direkte fra en USB-nøgle

Funktionen Windows To Go gør det muligt at køre Windows 8 direkte fra en USB-nøgle. Det er nyttigt for projektansatte og til at teste Windows 8. Læs her, hvordan du gør, og hvad du skal undgå.

Computerworld News Service: Ved Microsoft TechEd 2012 i  Orlando i Florida hørte man nærmest udtrykket "Windows To Go" mere end ordet "cloud".

Denne nye enterprise-funktion i Windows 8 gør det muligt at opstarte en komplet Windows 8-afbildning på enhver computer med Windows 7 fra en USB-nøgle.

Den bedste use case for Windows To Go er projektansatte eller freelancere, som har brug for adgang til styresystemet og særlige programmer men som kan klare sig uden alle de privilegier, som fuldtidsansatte får.

Windows To Go giver ikke adgang til ressourcerne på pc'ens lokale harddisk. Funktionen giver derimod udelukkende adgang til USB-nøglen som lokalt drev.

Enterprise-udgaven

Det er værd at bemærke at den Windows 8, der kører fra en USB-nøgle via Windows To Go, ikke bliver en virtualiseret udgave.

Det bliver en faktisk Windows 8 i Enterprise-udgaven. Derudover kan USB-nøglen krypteres ved hjælp af BitLocker. Så selvom USB-nøglen mistes eller bliver stjålet, er dataene sikre.

Et værktøj til at oprette og udrulle USB-nøgler med Windows To Go vil blive tilgængelig samtidig med lanceringen af Windows 8 Enterprise til efteråret.

Ved en pressebegivenhed under TechEd 2012 uddelte Microsoft USB-nøgler - Kingston Data Traveler Ultimate - med Windows 8 Release Preview.

Indtil videre er Windows To Go en god måde at evaluere Windows 8 på sin pc uden risiko for at forstyrre det aktuelt installerede styresystem.

Det er dog visse ting, man skal være opmærksom på, når man starter Windows 8 op fra en USB-nøgle, så før du kaster dig ud i det, kan du her læse en vejledning i, hvordan du gør, og hvad du bør undlade.

Sådan fungerer Windows to go - sådan gør du

- Brug en maskine, der forberedt til at køre Windows 7 eller Windows 8.

- Når du starter op fra USB på en computer med Windows 8, skal du gøre følgende:

Fra startmenuen søg efter "Windows To Go startup options" og vælg "Yes, to boot from Windows To Go when it is present."

Hvis din computer understøtter det, kan du også gå ind i opstartsmenuen (ofte ved at trykke F12 under opstart) og her vælge at starte op fra USB.

- Når du starter op fra USB på en computer med Windows 7, skal du gøre følgende: Gå ind i BIOS-opsætningen (hvordan du gør det, er forskelligt afhængig af producenten, men det er som regel ved at trykke på enten F1, F2 eller F12 under opstart).

I BIOS'en skal du sørge for, at det er muligt at starte op fra USB og herefter ændre i opstartsrækkefølgen, så opstart fra USB-drev står først.

Ligesom med Windows 8 kan du gå ind i opstartsmenuen (ofte ved at trykke F12 under opstart), hvis din computer understøtter det, og her vælge at starte op fra USB.

- Luk altid værtsmaskinen helt ned, før du tilslutter og starter op fra USB-nøglen med Windows To Go.

- Luk altid Windows To Go ned og vent på, at nedlukningen er fuldført (når lyset på USB-nøglen med Windows To Go slukker), før du fjerner drevet.

Dette skal du undgå

- Brug ikke Windows To Go på en maskine med Vista eller Windows XP.

Oprindeligt oplyste Microsoft, at dette godt kunne lade sig gøre, men anbefaler nu at bruge Windows 7 eller højere (det vil sige Windows 8).

- Fjern ikke USB-nøglen fra computeren, mens Windows To Go kører. Hvis det sker ved et uheld, så sæt den i igen i den samme USB-port indenfor 60 sekunder, så fortsætter systemet, hvor det slap.

Ellers bliver du nødt til at starte sessionen forfra.

- Tilslut ikke USB-nøglen med Windows To Go via en USB-hub. Kør altid Windows To Go fra en USB-nøgle, der er tilsluttet computeren direkte.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere