Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Smart NFC-teknologi erstatter kontanterne på Roskilde

Nordeuropas største musikfestival er prøveklud for ny teknologi, der kan afløse betaling med kontanter i fremtiden.

Læs også:

Spritny betalingsteknologi samler støv hos Nets

Hvad laver et it-firma på Herrens mark?

Der har længe været talt om near field communication (NFC) som betalingsteknologi i Danmark.

Nu har Roskilde Festival igen pustet liv i den trådløse betalingsteknologi for at få minimeret antallet af kontantbetalinger på festivalen.

En af årsagerne til, at NFC som betalingsteknologi ikke er gået så hurtigt i Danmark, kan skyldes dankortet.

"Det er glimrende og sikkert og meget udbredt, og det betyder, at vi ikke har været så hurtige til at anvende den nye teknologi som eksempelvis smartphones til betalinger, og så har bankerne måske også tøvet med at udstede kontaktløse kort," siger Chris Lund-Hansen, som er direktør i Point Transaction Systems.

Det er Point Transaction Systems, der leverer betalingsterminaler til festivalen, og sammen med festivalen prøver de NFC-teknologien af ved at indføre områder på festivalen, hvor betaling med kontanter er afløst af en NFC-løsning.

Meget nemmere

Den kontaktløse betalingsteknologi skal gøre det nemmere for både boder og publikum, mener Thomas Keller, der er teknikchef for Roskilde Festival.

Sammen med Point Transaction Systems, der leverer betalingsterminaler til festivalen, har festivalen indført områder, hvor betaling med kontanter er afløst af en NFC-løsning.

Her foregår betaling via et kort med indbygget NFC-chip, hvor brugeren indbetaler et beløb på forhånd,  og når beløbet er brugt op, kan kortet fyldes op igen.

"På den måde kan kunden måske også styre sit forbrug, og så slipper han eller hun for at komme hjem med et kæmpe overtræk," siger Chris Lund-Hansen.

Når kunden skal betale for sin øl eller mad, holder han eller hun kortet op foran terminalen, og herefter skal der blot trykkes på den grønne godkend-knap for at gennemføre betalingen. 

Alt sammen sker inden for meget få sekunder.

NFC i dit armbånd

I dagene op til festivalen har frivillige kunnet ombytte deres kontanter til et NFC-kort, og det tilbud har en del benyttet sig af.

"Torsdag klokken 17, da festivalpladsen åbnede, var der udleveret mere end 1000 kort til de frivillige, og her til morgen er der udleveret omkring 3.000 kort", lyder det fra Chris Lund-Hansen fredag morgen.

NFC-projektet går under navnet Trash Your Cash, og Roskilde Festivals teknikchef Thomas Keller håber sammen med Chris Lund-Hansen, at de når målet om at udlevere 6-8.000 kort til festivalgæsterne. 

Ifølge Chris Lund-Hansen er det ikke tilfældigt, at Roskilde Festival bliver prøveklud for teknologien. 

"Der er et behov, og fordi vi kan teste det af i stor skala. Og så har Roskilde Festival tradition for at være innovativ og klar på at prøve noget nyt. Derfor var det ret oplagt," siger han.

Hvis der bliver udleveret mere end 6.000 kontaktløse betalingskort på festivalen, kan det komme på tale at personificere NFC-chippen, og næste år kan den endda måske bygges ind i festivalarmbåndet, mener Chris Lund-Hansen.

Ifølge ham vil især udenlandske gæster kunne drage fordel af NFC-løsningen, fordi de slipper for at rende rundt med lommerne fuld af pengesedler, der for en meget beruset festivalgæst hurtigt kan blive væk.

Læs også:

Spritny betalingsteknologi samler støv hos Nets

Hvad laver et it-firma på Herrens mark?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.