Artikel top billede

It-chefer tør ikke lægge data ud i skyen

Antallet af virksomheder, der har det meste af deres data i skyen, vil firedobles i løbet af i år. Men der er stadig masser af bekymringer blandt it-cheferne.

Læs også:

Microsoft Danmark: Vi får da nye cloud-kunder hver dag

Fire gange så mange virksomheder vil i løbet 2012 have mere end 50 procent af deres data i en cloud-løsning.

I dag har kun fem procent af virksomhederne lagt mere end halvdelen af deres applikationer ud i skyen, men allerede med udgangen af 2012 vil 20 procent af verdens virksomheder have gjort netop det.

Det fremgår af en ny undersøgelse af cloud computing, som er gennemført af it-virksomheden Cisco og analyseselskabet Insight Express.

Undersøgelsen bygger på svar fra 1.300 it-ansvarlige i Australien, Brasilien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, Mexico, Rusland, Spanien, Storbritannien og USA.

I undersøgelsen siger 72 procent af it-cheferne, at de stadig frygter for sikkerheden for deres data, og hele 38 procent vil slet ikke være med til at overføre virksomhedens applikationer til skyen.

Faktisk vil de hellere have en rodbehandling hos tandlægen, end at skulle migrere virksomhedens infrastruktur og applikationer til skyen, lyder svaret på det lidt pudsige spørgsmål fra Cisco.

"It-cheferne frygter for sikkerheden og kræver derfor, at deres virksomheder afsætter ressourcer til at opbygge et intelligent, stærkt og sikkert it-netværk, så de kan høste fordelene ved cloud-løsninger, som for eksempel skalerbarhed," siger Henrik Stær, teknisk chef i Cisco Danmark.

Med hensyn til de specifikke applikationer og tjenester, som it-cheferne helst ser overført til skyen, ligger storage højest på listen efterfulgt af ERP-systemer og e-mail.

Lille dansk cloud-interesse

I Danmark lader det store cloud-gennembrud derimod vente på sig.

En rapport fra Erhvervsstyrelsen viser, at andelen af virksomheder, der bruger cloud-baserede løsninger, ligefrem er faldet.

Således fortæller tallene, at andelen af danske virksomheder, der anvendte denne type it-løsninger i 2010 var 30 procent, mens det tilsvarende tal i 2011 var 25 procent.

Der er ikke tal for 2012, og i Danmarks Statistik, hvorfra tallene stammer, fortæller chefkonsulent Martin Lundø, at man skal være påpasselig med at tolke tallene derhen, at der er sket et decideret fald, da der er en vis usikkerhed forbundet med målingen.

"Men tallene tyder i hvert fald ikke på, at der har været en mærkbar stigning," konkluderer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere