Artikel top billede

It-chefer tør ikke lægge data ud i skyen

Antallet af virksomheder, der har det meste af deres data i skyen, vil firedobles i løbet af i år. Men der er stadig masser af bekymringer blandt it-cheferne.

Læs også:

Microsoft Danmark: Vi får da nye cloud-kunder hver dag

Fire gange så mange virksomheder vil i løbet 2012 have mere end 50 procent af deres data i en cloud-løsning.

I dag har kun fem procent af virksomhederne lagt mere end halvdelen af deres applikationer ud i skyen, men allerede med udgangen af 2012 vil 20 procent af verdens virksomheder have gjort netop det.

Det fremgår af en ny undersøgelse af cloud computing, som er gennemført af it-virksomheden Cisco og analyseselskabet Insight Express.

Undersøgelsen bygger på svar fra 1.300 it-ansvarlige i Australien, Brasilien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, Mexico, Rusland, Spanien, Storbritannien og USA.

I undersøgelsen siger 72 procent af it-cheferne, at de stadig frygter for sikkerheden for deres data, og hele 38 procent vil slet ikke være med til at overføre virksomhedens applikationer til skyen.

Faktisk vil de hellere have en rodbehandling hos tandlægen, end at skulle migrere virksomhedens infrastruktur og applikationer til skyen, lyder svaret på det lidt pudsige spørgsmål fra Cisco.

"It-cheferne frygter for sikkerheden og kræver derfor, at deres virksomheder afsætter ressourcer til at opbygge et intelligent, stærkt og sikkert it-netværk, så de kan høste fordelene ved cloud-løsninger, som for eksempel skalerbarhed," siger Henrik Stær, teknisk chef i Cisco Danmark.

Med hensyn til de specifikke applikationer og tjenester, som it-cheferne helst ser overført til skyen, ligger storage højest på listen efterfulgt af ERP-systemer og e-mail.

Lille dansk cloud-interesse

I Danmark lader det store cloud-gennembrud derimod vente på sig.

En rapport fra Erhvervsstyrelsen viser, at andelen af virksomheder, der bruger cloud-baserede løsninger, ligefrem er faldet.

Således fortæller tallene, at andelen af danske virksomheder, der anvendte denne type it-løsninger i 2010 var 30 procent, mens det tilsvarende tal i 2011 var 25 procent.

Der er ikke tal for 2012, og i Danmarks Statistik, hvorfra tallene stammer, fortæller chefkonsulent Martin Lundø, at man skal være påpasselig med at tolke tallene derhen, at der er sket et decideret fald, da der er en vis usikkerhed forbundet med målingen.

"Men tallene tyder i hvert fald ikke på, at der har været en mærkbar stigning," konkluderer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere