It-chefer tør ikke lægge data ud i skyen

Antallet af virksomheder, der har det meste af deres data i skyen, vil firedobles i løbet af i år. Men der er stadig masser af bekymringer blandt it-cheferne.

Læs også:

Microsoft Danmark: Vi får da nye cloud-kunder hver dag


Fire gange så mange virksomheder vil i løbet 2012 have mere end 50 procent af deres data i en cloud-løsning.

I dag har kun fem procent af virksomhederne lagt mere end halvdelen af deres applikationer ud i skyen, men allerede med udgangen af 2012 vil 20 procent af verdens virksomheder have gjort netop det.

Det fremgår af en ny undersøgelse af cloud computing, som er gennemført af it-virksomheden Cisco og analyseselskabet Insight Express.

Undersøgelsen bygger på svar fra 1.300 it-ansvarlige i Australien, Brasilien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, Mexico, Rusland, Spanien, Storbritannien og USA.

I undersøgelsen siger 72 procent af it-cheferne, at de stadig frygter for sikkerheden for deres data, og hele 38 procent vil slet ikke være med til at overføre virksomhedens applikationer til skyen.

Faktisk vil de hellere have en rodbehandling hos tandlægen, end at skulle migrere virksomhedens infrastruktur og applikationer til skyen, lyder svaret på det lidt pudsige spørgsmål fra Cisco.

"It-cheferne frygter for sikkerheden og kræver derfor, at deres virksomheder afsætter ressourcer til at opbygge et intelligent, stærkt og sikkert it-netværk, så de kan høste fordelene ved cloud-løsninger, som for eksempel skalerbarhed," siger Henrik Stær, teknisk chef i Cisco Danmark.

Med hensyn til de specifikke applikationer og tjenester, som it-cheferne helst ser overført til skyen, ligger storage højest på listen efterfulgt af ERP-systemer og e-mail.

Lille dansk cloud-interesse
I Danmark lader det store cloud-gennembrud derimod vente på sig.

En rapport fra Erhvervsstyrelsen viser, at andelen af virksomheder, der bruger cloud-baserede løsninger, ligefrem er faldet.

Således fortæller tallene, at andelen af danske virksomheder, der anvendte denne type it-løsninger i 2010 var 30 procent, mens det tilsvarende tal i 2011 var 25 procent.

Der er ikke tal for 2012, og i Danmarks Statistik, hvorfra tallene stammer, fortæller chefkonsulent Martin Lundø, at man skal være påpasselig med at tolke tallene derhen, at der er sket et decideret fald, da der er en vis usikkerhed forbundet med målingen.

"Men tallene tyder i hvert fald ikke på, at der har været en mærkbar stigning," konkluderer han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.