Artikel top billede

Derfor vokser Oracles overskud med otte procent

Oracle er i stand til at øge overskuddet takket være et bestemt forretningsområde.

Computerworld News Service: Oracles overskud steg otte procent i det netop overståede kvartal, selvom salget af hardware faldt og den samlede omsætning kun steg en smule.

Oracles nettoresultat for sit regnskabsårs fjerde kvartal endte på knap 20,58 milliarder kroner eller 4,06 kroner per aktie, oplyser selskabet.

Omsætningen landede på knap 64,07 milliarder kroner, hvilket er en forøgelse på en procent i forhold til samme periode sidste år.

Det er ikke mindst salget af nye software-licencer, der er med til at sikre overskuddet.

Salget af nye software-licenser steg syv procent til 23,52 milliarder kroner, mens omsætningen fra opdateringer af software-licenser samt support steg fem procent til 24,69 milliarder kroner.

Salget af hardware heriblandt de Unix-systemer, selskabet opkøbte sammen med Sun Microsystems, faldt 16 procent til 5,86 milliarder kroner.

For hele regnskabsåret er omsætningen steget fire procent til 218,20 milliarder kroner, mens overskuddet er steget 17 procent til 58,81 milliarder kroner.

Oversat af Thomas Bøndergaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere