Artikel top billede

Nyt serversystem fra HP benytter særlig processor

Hewlett-Packards nye serversystem benytter en særlig processor og kan udvides efter behov med moduler til forskellige opgaver.

Læs også:

Firmaer skruer drastisk ned for indløb af servere

Computerworld News Service: Hewlett-Packard annoncerede tirsdag et nyt strømbesparende serversystem ved navn Gemini, der bliver baseret på Intels kommende Atom-processor med kodenavnet Centerton.

Gemini udgør næste skridt i HP's plan om at lancere strømbesparende servere til datacentre til håndtering af webbaserede og offline analyseorienterede opgaver.

HP annoncerede i november sidste år serverplatformen Project Redstone, der bruger strømbesparende ARM-baserede processorer og som efter planen vil blive tilgængelig for udvalgte kunder at teste i første halvår 2012, det vil sige inden for den allernærmeste fremtid.

Serversystemet Gemini vil kunne udvides med server-kassetter med Intels strømbesparende Atom-processor Centerton til specifikke opgaver.

Tusindvis af Atom-processorer

Dette serversystem vil have plads til tusindvis af Atom-processorer per rack og vil kunne håndtere specifikke opgaver og samtidig bruge mindre strøm end servere med Intels Xeon-processorer, der bruges som standard i serversystemer.

Der kan tilsluttes forskellige kassetter med Atom-chip, afhængig af hvad der er behov for, fortæller Paul Santeler, der er vice president og general manager for Hewlett-Packards forretningsenhed Hyperscale, i et webcast.

Interessen i at bygge servere med en mængde strømbesparende processorer såsom Atom stiger, i takt med at erhvervslivet forsøger at reducere udgifterne til elforbruget.

Intels Atom-chip er i udgangspunktet designet til netbooks og andre strømbesparende bærbare, mens den kommende Centerton-chip er designet fra bunden af til brug i servere.

Chippen består af en processor med to kerner og har 64-bit adressering og funktioner til hardwarebaseret virtualisering og fejlkorrektion, så den er optimeret til serveropgaver. Centerton-chippen bruger seks watt.

Serversystemet Gemini er det næste skridt i Project Moonshot, hvilket er kodenavnet for HP's overordnede initiativ om udvikling af strømbesparende servere.

Intel og HP vil samarbejde om udviklingen af fremtidige Atom-chip til Gemini til specifikke formål, oplyser de to selskaber i en pressemeddelelse.

Gemini-servere vil udover chip fra Intel desuden indeholde ARM-baserede chip, oplyser Santeler.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Firmaer skruer drastisk ned for indløb af servere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere