Artikel top billede

Nyt serversystem fra HP benytter særlig processor

Hewlett-Packards nye serversystem benytter en særlig processor og kan udvides efter behov med moduler til forskellige opgaver.

Læs også:

Firmaer skruer drastisk ned for indløb af servere

Computerworld News Service: Hewlett-Packard annoncerede tirsdag et nyt strømbesparende serversystem ved navn Gemini, der bliver baseret på Intels kommende Atom-processor med kodenavnet Centerton.

Gemini udgør næste skridt i HP's plan om at lancere strømbesparende servere til datacentre til håndtering af webbaserede og offline analyseorienterede opgaver.

HP annoncerede i november sidste år serverplatformen Project Redstone, der bruger strømbesparende ARM-baserede processorer og som efter planen vil blive tilgængelig for udvalgte kunder at teste i første halvår 2012, det vil sige inden for den allernærmeste fremtid.

Serversystemet Gemini vil kunne udvides med server-kassetter med Intels strømbesparende Atom-processor Centerton til specifikke opgaver.

Tusindvis af Atom-processorer

Dette serversystem vil have plads til tusindvis af Atom-processorer per rack og vil kunne håndtere specifikke opgaver og samtidig bruge mindre strøm end servere med Intels Xeon-processorer, der bruges som standard i serversystemer.

Der kan tilsluttes forskellige kassetter med Atom-chip, afhængig af hvad der er behov for, fortæller Paul Santeler, der er vice president og general manager for Hewlett-Packards forretningsenhed Hyperscale, i et webcast.

Interessen i at bygge servere med en mængde strømbesparende processorer såsom Atom stiger, i takt med at erhvervslivet forsøger at reducere udgifterne til elforbruget.

Intels Atom-chip er i udgangspunktet designet til netbooks og andre strømbesparende bærbare, mens den kommende Centerton-chip er designet fra bunden af til brug i servere.

Chippen består af en processor med to kerner og har 64-bit adressering og funktioner til hardwarebaseret virtualisering og fejlkorrektion, så den er optimeret til serveropgaver. Centerton-chippen bruger seks watt.

Serversystemet Gemini er det næste skridt i Project Moonshot, hvilket er kodenavnet for HP's overordnede initiativ om udvikling af strømbesparende servere.

Intel og HP vil samarbejde om udviklingen af fremtidige Atom-chip til Gemini til specifikke formål, oplyser de to selskaber i en pressemeddelelse.

Gemini-servere vil udover chip fra Intel desuden indeholde ARM-baserede chip, oplyser Santeler.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Firmaer skruer drastisk ned for indløb af servere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere