Artikel top billede

Pas på: Spion-orm snupper ideer på din computer

En ny orm, der automatisk sender filer til mail-adresser i Kina, er blevet opdaget. Der ligner organiseret industrispionage, lyder det fra et sikkerhedsfirma.

Tegninger og design skabt i programmet AutoCAD, der i stor stil anvendes inden for alle typer industridesign som biler, bygninger eller brugsgenstande, angribes af en helt ny type orm.

Det oplyser sikkerhedsfirmaet ESET, der kan fortælle, at de har registreret ACAD/Medre.A, som ormen er blevet døbt.

Firmaets forskere fortæller, at ormen finder frem til CAD-filerne, og sender dem til kinesiske e-mail-adresser.

Ifølge ESTE, der har arbejdet sammen med AutoCAD og Chinese National Computer Virus Emergency Response Center for at finde ormen, har man har spottet titusindvis af ufrivillige forsendelser.

"ACAD/Medre.A sender AutoCAD-tegninger til mail-adresser, der håndteres af de kinesiske udbydere Chinese 163.com og qq.com. Tegningerne sendes til en hel stribe forskellige adresser hos de to firmaer," siger Righard Zwienenberg, der er analytiker I ESTE.

Sydamerika er hårdt ramt

Ormen hærger primært i Sydamerika og specielt meget i Peru, og derfor mener han, at den er designet til en målrettet spion-opgave i netop denne region.

Der er dog endnu ingen forklaring på, præcis hvem eller hvad, der ledes efter.

"Men ligner et seriøst eksempel på industrispionage. Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis konkurrenterne får adgang til de intellektuelle rettigheder i et firma," siger Righard Zwienenberg.

Der er i øvrigt udviklet et program, der kan fjerne ormen.

Den tekniske beskrivelse af ormen kan findes her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.