Artikel top billede

Derfor investerer virksomhederne i social software

Markedet for social software til virksomheder har for alvor fået fart på, og det er der en række bestemte grunde til.

Læs også:

Dette firma tjener fedt på at sælge social software

Computerworld News Service: Efterspørgslen på såkaldt enterprise social software vil de kommende år ifølge IDC stige voldsomt, i takt med at flere organisationer implementerer sådanne produkter for at forbedre samarbejdet og kommunikationen ikke blot medarbejderne imellem men også med kunderne.

IDC forventer, at den gennemsnitlige årlige vækst mellem 2011 og 2016 i forbruget af denne type software vil nå op på 42,4 procent.

"Vi ser en god, stærk vækst fra de store spillere på dette marked, og det vil fortsætte et godt stykke tid endnu," siger Michael Fauscette, der er hovedforfatter af to rapporter om enterprise social software, der blev offentliggjort i sidste uge.

Kunderne brugte på verdensplan 4,56 milliarder kroner på denne type produkter i 2011, hvilket i 2016 vil stige til 26,74 milliarder kroner, estimerer IDC i rapporten Worldwide Enterprise Social Software 2012-2016 Forecast.

Social software for erhvervslivet

Enterprise social software anvender Facebook- og Twitter-lignende funktionalitet til formål på arbejdspladsen.

Det kan eksempelvis være medarbejderprofiler, aktivitetsstrømme, mikroblogging, diskussionsfora, wikier samt tagging, bedømmelse og anmeldelse af indhold.

På grund af potentialet for at skærpe medarbejdernes kommunikation er sådanne værktøjer ifølge Fauscette ved at blive vigtige i forhold til "beslutningsunderstøttelse" og produktivitet på tværs af brancher.

Denne vækst drives blandt andet af et ønske om at føje muligheder for samarbejde til anden forretningssoftware og af efterspørgsel blandt medarbejderne på software med lignende funktionalitet som den software, de bruger i fritiden.

Her er problemerne

Visse faktorer vil dog ifølge IDC bremse udviklingen heriblandt bekymring angående investeringsafkast, sikkerhed og overholdelse af de forskellige regler og love, beskyttelse af immaterielle rettigheder samt kravene til it-afdelingerne for at kunne udrulle og integrere denne software.

I rapporten rangerer IDC leverandørerne efter deres omsætninger i 2011 på dette område.

Øverst på listen står IBM med en omsætning på 627,2 millioner kroner efterfulgt af Jive Software (388,6 millioner kroner), Communispace (357,1 millioner kroner), Telligent (254,1 millioner kroner) og Socialtext (205,3 millioner kroner).

De sidste fem af top 10 på området er Mzinga, Lithium, Yammer, NewsGator og VMware.

At Microsoft ligger i forhandlinger om at opkøbe Yammer for omkring seks milliarder kroner, kan tages som et tegn på den stigende betydning af denne type software.

Microsoft, som halter på dette område, kan øjeblikkeligt styrke de sociale funktioner i sine kontor- og samarbejdsprodukter og især Sharepoint, hvis det lykkes selskabet at købe Yammer.

Google har i månedsvis også givet udtryk for, at selskabet arbejder på at udvikle en erhvervsudgave af dets sociale netværk Google+, hvilket kan give Google Apps den sociale komponent, som pakken hidtil har manglet.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Dette firma tjener fedt på at sælge social software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.