Artikel top billede

Så mange HP-ansatte skal fyres i Europa

HP sætter tal på antallet af fyringer i de forskellige afdelinger.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard vil reducere sin medarbejderstab med omkring 9.000 i USA som del af en langsigtet plan om at nedskære med i alt 27.000 stillinger på verdensplan, før regnskabsåret 2014 slutter, oplyser en anonym kilde.

HP offentliggjorde i maj, at selskabet ville reducere sin globale medarbejderstab med omkring otte procent i kraft af en kombination af afskedigelser og fratrædelsesordninger for at spare i omegnen af 18 til 21 milliarder kroner til og med regnskabsåret 2014.

I maj forklarede HP, at antallet af nedlagte stillinger ville variere fra land til land.

8.000 stillinger i Europa

HP har også planer om at nedlægge 8.000 stillinger i EU, hvilket er på linje med selskabets juridiske forpligtelse til at oplyse og konsultere det europæiske samarbejdsudvalg under EU, der repræsenterer det multinationale selskabs europæiske medarbejdere.

HP har afvist at kommentere på fyringsplanerne.

Fyringerne begyndte 31. oktober sidste år, da selskabet medarbejderstab var oppe på 350.000.

Meningen med tiltaget er at bevare HP's sundhed på lang sigt, forklarede topchef Meg Whitman på daværende tidspunkt.

Mere end 300.000 mand

HP havde 172.000 medarbejdere i 2007, men antallet steg brat med opkøbet af EDS i 2008.

Siden da har selskabets medarbejderstab ikke været under 300.000.

Størstedelen af besparelserne fra denne omstrukturering vil ifølge Whitman blive geninvesteret i selskabet.

HP sigter efter at gøre kundernes købsoplevelse enklere og investerer i markedsførings- og salgs-værktøjer.

Disse tiltag har allerede givet visse resultater. For eksempel har HP gjort det mindre forvirrende for kunderne at købe pc'er, der nu er organiseret ud fra de kernevaremærker, der har vist sig succesfulde.

HP arbejder på at lægge mere vægt på den erhvervsorienterede forretning, der er mere profitabel end den forbrugerorienterede.

Tidligere topchef Leo Apotheker overvejede at sælge eller afhænde pc-forretningen, som selskabet dog endte med at beholde efter udnævnelsen af Whitman som topchef i september sidste år.

HP's Personal Systems Group, som beskæftiger sig med pc'er og mobile produkter, er selskabets største forretningsenhed, og leverede 30 procent af dets omsætning i andet kvartal af regnskabsåret 2012, der sluttede 30. april i år.

Services-enheden udgjorde 28 procent af omsætningen, Imaging and Printing Group stod for 19 procent, mens Enterprise Servers, Storage and Networking stod for 17 procent.

Selskabet sigter med sin erhvervsorienterede forretning efter at bringe hardware, software og services tættere sammen ved at tilbyde integrerede løsninger.

HP's forretning rettet mod store virksomheder drejer sig stadig om services og hardware, men selskabet har et mål om at blive en spiller inden for software, hvad opkøbet sidste år af analysevirksomheden Autonomy for 71 milliarder kroner også peger på.

HP har tænkt sig at integrere Autonomy-softwaren på tværs af hele produkt-porteføljen.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Her er de bedste antivirus-programmer til Windows 10 lige nu (plus dem du nokskal holde dig fra)
Syv antivirus-programmer ligger helt i top, når det gælder om at levere solid antivirus-beskyttelse til Windows 10. Se listen over de bedste antivirus-programmer lige nu
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.