Artikel top billede

Så mange HP-ansatte skal fyres i Europa

HP sætter tal på antallet af fyringer i de forskellige afdelinger.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard vil reducere sin medarbejderstab med omkring 9.000 i USA som del af en langsigtet plan om at nedskære med i alt 27.000 stillinger på verdensplan, før regnskabsåret 2014 slutter, oplyser en anonym kilde.

HP offentliggjorde i maj, at selskabet ville reducere sin globale medarbejderstab med omkring otte procent i kraft af en kombination af afskedigelser og fratrædelsesordninger for at spare i omegnen af 18 til 21 milliarder kroner til og med regnskabsåret 2014.

I maj forklarede HP, at antallet af nedlagte stillinger ville variere fra land til land.

8.000 stillinger i Europa

HP har også planer om at nedlægge 8.000 stillinger i EU, hvilket er på linje med selskabets juridiske forpligtelse til at oplyse og konsultere det europæiske samarbejdsudvalg under EU, der repræsenterer det multinationale selskabs europæiske medarbejdere.

HP har afvist at kommentere på fyringsplanerne.

Fyringerne begyndte 31. oktober sidste år, da selskabet medarbejderstab var oppe på 350.000.

Meningen med tiltaget er at bevare HP's sundhed på lang sigt, forklarede topchef Meg Whitman på daværende tidspunkt.

Mere end 300.000 mand

HP havde 172.000 medarbejdere i 2007, men antallet steg brat med opkøbet af EDS i 2008.

Siden da har selskabets medarbejderstab ikke været under 300.000.

Størstedelen af besparelserne fra denne omstrukturering vil ifølge Whitman blive geninvesteret i selskabet.

HP sigter efter at gøre kundernes købsoplevelse enklere og investerer i markedsførings- og salgs-værktøjer.

Disse tiltag har allerede givet visse resultater. For eksempel har HP gjort det mindre forvirrende for kunderne at købe pc'er, der nu er organiseret ud fra de kernevaremærker, der har vist sig succesfulde.

HP arbejder på at lægge mere vægt på den erhvervsorienterede forretning, der er mere profitabel end den forbrugerorienterede.

Tidligere topchef Leo Apotheker overvejede at sælge eller afhænde pc-forretningen, som selskabet dog endte med at beholde efter udnævnelsen af Whitman som topchef i september sidste år.

HP's Personal Systems Group, som beskæftiger sig med pc'er og mobile produkter, er selskabets største forretningsenhed, og leverede 30 procent af dets omsætning i andet kvartal af regnskabsåret 2012, der sluttede 30. april i år.

Services-enheden udgjorde 28 procent af omsætningen, Imaging and Printing Group stod for 19 procent, mens Enterprise Servers, Storage and Networking stod for 17 procent.

Selskabet sigter med sin erhvervsorienterede forretning efter at bringe hardware, software og services tættere sammen ved at tilbyde integrerede løsninger.

HP's forretning rettet mod store virksomheder drejer sig stadig om services og hardware, men selskabet har et mål om at blive en spiller inden for software, hvad opkøbet sidste år af analysevirksomheden Autonomy for 71 milliarder kroner også peger på.

HP har tænkt sig at integrere Autonomy-softwaren på tværs af hele produkt-porteføljen.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.