Artikel top billede

Windows 8 er fed - men bliver næppe populær

ComputerViews: Windows 8 har potentiale til at blive erhvervslivets kæledægge, men kommer næppe til at bide sig fast som det dominerende styresystem i Danmark.

ComputerViews: Der er nærmest tradition for, at hver anden Windows-udgave springes over af erhvervslivet.

Senest var det Windows Vista, der slog helt fejl i det segment.

Windows 8 kan komme til at lide samme skæbne, eftersom forgængeren Windows 7 har vundet stor indpas i danske virksomheder.

På verdensplan er der solgt 600 millioner licenser til Windows 7, hvilket gør udgaven til Microsofts mest populære styresystem.

Microsoft vil dog gøre alt for, at Windows 8 ikke bliver igonoreret, og der er faktisk et par gode grunde til at tage et nærmere kig på Windows 8 i virksomheden.

Skifter virksomhederne til 8?

Det store spørgsmål er selvfølgelig, om de nye funktioner i Windows 8 er overbevisende nok, og om virksomhederne i Danmark vil skifte styresystem.

Det vil de næppe.

"Det fleste virksomheder er først i gang med at implementere Windows 7 nu, så Windows 8 kommer næppe til at slå igennem i firmaerne i de næste tre til fem år. Måske næste version," lyder en nøgtern vurdering fra danske Rolf Matzen, fra firmaet 2logic, som Computerworld mødte på Microsofts TechEd-konference i Amsterdam, hvor Microsoft for alvor brugte tiden på, at sætte damp under kedlerne på deres nye styresystem.

Windows 7 er stadig relativt nyt, og det virker godt i mange firmaer, hvilket betyder, at der skal rigtig meget til, før man ændrer på det.

Men for firmaer med mange folk på farten, og det stødt voksende antal transportable enheder betyder dog samtidig, at der vil være interesse for Windows 8 i disse grupper.

Derfor vil vi givetvis se en opblomstring af blandede miljøer med både Windows 7 og Windows 8, men totale omlægninger af hele platformen bliver nok undtagelsen fremfor reglen i de danske virksomheder.

Men ingen tvivl om, at Microsoft nu har taget kampen op mod Apple og Android på de mobile enheder. Og det har selskabet fra Redmond gjort med forretningen som fokuspunkt.

Store forandringer under overfladen

Det første kig på brugerfladen i Windows 8 kan måske virke skræmmende for it-chefen, da den ligner en brugerflade, der er målrettet mod almindelige brugere. Til tablet-folket.

Men under overfladen er der sket forandringer.

Lidt flabet kan man sige, at Windows 8 bryder med et mønster, der på flere områder kan spores helt tilbage til Windows 95 i forhold til eksempelvis den grafisk brugergrænseflade.

Men verden har ændret sig markant i de seneste år, hvilket Windows 8 faktisk i mange henseender har taget hensyn til i den nye Windows-version.

Batteri-folket

Vi er blevet et folk, der har taget stikket ud af kontakten og i stedet allierer os med batterier til at drive elektronikken.

Berøringsfølsomme skærme, netværk alle steder og lagerkapacitet i skyen har ligeledes betydet et afgørende skridt i retning af den mobile arbejdsstyrke, som vi har snakket om i årevis.

Nogle af de få elektronikprodukter, der ikke er blevet forsynet med touch-teknologi, er fjernsyn og så den almindelige computer.

Også den måde, som computeren bliver brugt på, har ændret sig.

Tidligere arbejdede vi typisk med filer og dokumenter, som blev gemt på klienten eller på netværket.

I dag bruger vi næsten halvdelen af vores tid på at kommunikere med andre mennesker og opbevarer vores data i skyer.

"Det er de vigtigste begrundelser for, at der er sket et generationsskifte i Windows," fortæller Antoine Leblond, der er chef for web services i Microsoft.

Apps for alvor

Mulighederne for at bruge mindre software-programmer, eller apps, som de kaldes i dag, er blevet forbedret markant i Windows 8.

Det giver nogle nye muligheder, som vi ikke tidligere har set på tablet-fronten.

Microsoft har valgt en mere forretningsmæssig tilgang til apps, der nemt kan tilpasses virksomheder, hvor Android og Apple nok har angrebet apps fra et brugerperspektiv.

Microsoft har da også en fordel i at have verdensherredømmet på de kontorprodukter, som danner fundamentet i mange virksomheder, hvilket gør forretningsvinklen meget oplagt for Microsoft.

Samtidig understøtter Windows 8 både touch-teknologi og almindelig mus og tastatur, hvilket gør produktet meget fleksibelt, når det skal anvendes på flere forskellige platforme samtidig.

Windows to go er ligeledes et eksempel på, at Microsoft har haft mobilitet i tankerne.

Teknologien gør det muligt, at lægge hele styresystemet på en USB-pen, som kan sættes i en hvilken som helst Windows-maskine.

Efter en genstart kan man herefter køre sin Windows 8-version.
En oplagt ide til hjemmearbejdspladsen. Men næppe nok til at rydde den eksisterende software-platform til fordel for en ny.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere