Artikel top billede

Sådan vil Rigspolitiet komme videre efter Polsag

En halv milliard kroner er blevet spildt på et mislykkes it-system, men nu skal politiet videre.

Når man lige har kørt et it-projekt til en halv milliard kroner i sænk, så er del velsagtens meget naturligt lige at sunde sig lidt.

Og det er præcis, hvad politiet har tænkt sig i kølvandet på Polsag-skandalen.

"Nu har vi opnået et forlig som vi finder, er tilfredsstillende. Og vi er glade for at få lagt det her bag os, så vi nu kan kigge fremad igen, udtaler økonomidirektør Nikolaj Veje fra Rigspolitiet til Computerworld.

Nyt system?

Betyder et punktum nu frem for efter x antal måneder og en retssag, at I hurtigere kan komme videre med at købe eller bygge et nyt system?

"Nej, det tror jeg ikke har den store betydning. Dette ville vi være kommet i gang med inden for nogenlunde den samme tidshorisont, uanset om vi havde valgt den ene eller den anden vej. For politiets behov er de samme," svarer han.

Så er det vel ikke i dag jeg skal spørge: Hvad så nu?

"Det er nok bedre, at du vender tilbage omkring det, men det er klart, at vi skal til at gøre os tanker om det. Men vores arbejde har været rettet imod at få afviklet Polsag."

"Men det er klart, at vi skal hurtigt til at vende blikket mod fremtiden, for Polsag er jo, som alle ved, ikke fremtidens system for dansk politi."

"Så nu skal vi være sikre på, at vi vælger den rigtige løsning til politiet," lyder det fra Nikolaj Veje.

Godt forhold til CSC

Justitsministeren kaldte Polsag en skandale den dag i februar, da han annoncerede enden på projektet. Lapper det her forlig på den skandale?

"Jeg synes i al fald, at det hjælper på det. Men jeg vil ikke ind og vurdere, hvad der er skandale og ikke skandale. Men det er klart, at det gør det i al fald ikke til nogen større skandale."

Hvordan er forholdet mellem CSC og Rigspolitiet efter indgåelsen af forliget - også i henhold til andre systemer?

"Jamen, det har ikke ændret på vores forhold til CSC. Vi har et godt og professionelt samarbejde med CSC, og vi synes også, at de er gået konstruktivt ind i afklaringen af det mellemværende, vi har haft her."

"Så der er for os ikke nogen problemer med at samarbejde med CSC fremover, ligesom jeg er sikker på, at det også gælder den anden vej rundt," siger Nikolaj Veje fra Rigspolitiet.

Parterne har indgået et forlig, hvor CSC betaler det, der svarer 136 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere