Artikel top billede

Apple betaler 353 millioner til kinesisk firma for iPad

Apple lægger gigantisk sum til kinesisk firma.

Computerworld News Service: Apple har indvilget i at betale over 353 millioner kroner for iPad-varemærket i Kina.

Det sker som del af et forlig med en lidet kendt kinesisk virksomhed ved navn Proview, der har forsøgt at få nedlagt forbud mod salg af Apples tablet i landet.

Når betalingen til Proview er gennemført, vil de kinesiske myndigheder overføre "IPAD"-varemærket til Apple.

De to selskaber har længe været i juridisk tovtrækkeri, hvor Apple hele tiden har hævdet at have købt retten til iPad-varemærket i Kina fra Proview i 2009.

Men pc- og skærmleverandøren Proview, der nu muligvis er ved at gå konkurs, bedyrer, at virksomheden aldrig officielt har solgt iPad-varemærket til Apple.

Den kinesiske virksomhed sagsøgte med krav om, at myndighederne forbød salget af Apples iPad i Kina på grund af varemærkekrænkelse.

Har forhandlet i måneder

Til at starte med så det ud til, at sagen ville blive afgjort af domstolen i Guangdong.

Men Apple og Proview har i de seneste måneder på domstolens opfordring forhandlet om et forlig.

Apples nyeste version af iPad har endnu ikke været i handlen i Kina, på trods af at den er blevet godkendt af myndighederne. Flere analytikere har påpeget, at det kan have været denne sag om iPad-varemærket, der har forsinket produktet.

Har krævet milliarder

Proview krævede op til 2,35 milliarder kroner i forliget med Apple, som kunne hjælpe virksomheden til at betale sin gæld.

Proviews aktiver er blevet overtaget af otte banker, der stadig skyldes over en milliard kroner.

Li Su, der er direktør for det advokatfirma, der repræsenterer de otte banker, oplyser, at Apple oprindeligt kun ville betale nogle få millioner dollar for iPad-varemærket. Men som tiden gik, indså Apple i forbindelse med forhandlingerne, at sagen kunne trække ud ved de kinesiske domstole, hvis ikke man indgik forlig, tilføjer han.

"Nogen vil måske mene, at Apple fik hjælp fra de kinesiske myndigheder på grund af en stor pr-indsats," siger han med henvisning til Apples topchef, Tim Cooks, besøg i Kina i marts, hvor han mødtes med kinesiske regeringsrepræsentanter.

"Men jeg tror, at Apple handlede i god tro," tilføjer Su. "Apple skulle kun betale en lille sum for at få løst, hvad der kunne være blevet til et stor problem," siger han.

Su fortæller, at han ikke er klar over, hvad de 353 millioner kroner fra Apple vil gå til.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere