Artikel top billede

Danske Bank: Derfor indgår vi kæmpeaftale med HP

Danske Bank trækker HP ind i folden som hofleverandør, hvor IBM allerede befinder sig i. Der er en klar grund til den smarte manøvre, fortæller Danske Banks it-chef, Peter Schleidt.

IBM har hidtil varetaget servermiljøer for Danske Bank. Det skal de såmænd også blive ved med, men nu er der kommet en ny dreng i klassen, der skal konkurreres med.

Danske Bank har i forvejen en 'lille aftale' med HP, som netop er blevet udvidet til en stor aftale - en aftale i den trecifrede millionbeløbs-størrelse, for at være helt præcis.

"Vi har i dag et mindre samarbejde med HP, som vi nu har udvidet, så HP nu kan levere servermiljøer til os på lige fod med IBM," siger it-direktør i Danske Bank Peter Schleidt.

Bankens opgaver i mini-udbud

I praksis betyder den nye aftale, at Danske Bank kan sende sine opgaver vedrørende servermiljøer i en slags mini-udbud til de to leverandører.

Det skal skaffe bedre aftaler til bedre priser til banken.

"Jeg håber selvfølgelig at få mere fleksibilitet ud af det her. Det betyder hurtigere leverance til banken og dermed også til vores kunder," siger Peter Schleidt.

Multisourcing er ny it-politik

Allerede sidste år udformede Danske Bank en it-strategi.

En del af den strategi er at begynde at multisource, hvilket vil sige, at banken skal have flere leverandører til de samme typer opgaver.

"Vi har lavet en politik om, at vi gerne vil have multisourcing og dermed have minimum to leverandører. På den måde kan vi se, hvem der er bedst og billigst til den konkrete opgave," siger Peter Schleidt og uddyber:

"Min opfattelse er ikke, at HP er bedre end IBM, ej heller at IBM er bedre end HP. De er to af de bedste inden for området, men vi tror, at vi kan få endnu bedre og hurtigere ydelser, hvis de kommer lidt i konkurrence.

"Vi overholder vores aftale med IBM"

At IBM nu får lidt konkurrence, når det kommer til Danske Bank, vurderer Peter Schleidt ikke som noget problem.

Den eksisterende aftale mellem banken og IBM er stadig stående, og det har ifølge it-direktøren ikke været nødvendigt at ændre på den.

"Den aftale, vi har med IBM, lever vi op til," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere