Artikel top billede

Danske Bank: Derfor indgår vi kæmpeaftale med HP

Danske Bank trækker HP ind i folden som hofleverandør, hvor IBM allerede befinder sig i. Der er en klar grund til den smarte manøvre, fortæller Danske Banks it-chef, Peter Schleidt.

IBM har hidtil varetaget servermiljøer for Danske Bank. Det skal de såmænd også blive ved med, men nu er der kommet en ny dreng i klassen, der skal konkurreres med.

Danske Bank har i forvejen en 'lille aftale' med HP, som netop er blevet udvidet til en stor aftale - en aftale i den trecifrede millionbeløbs-størrelse, for at være helt præcis.

"Vi har i dag et mindre samarbejde med HP, som vi nu har udvidet, så HP nu kan levere servermiljøer til os på lige fod med IBM," siger it-direktør i Danske Bank Peter Schleidt.

Bankens opgaver i mini-udbud

I praksis betyder den nye aftale, at Danske Bank kan sende sine opgaver vedrørende servermiljøer i en slags mini-udbud til de to leverandører.

Det skal skaffe bedre aftaler til bedre priser til banken.

"Jeg håber selvfølgelig at få mere fleksibilitet ud af det her. Det betyder hurtigere leverance til banken og dermed også til vores kunder," siger Peter Schleidt.

Multisourcing er ny it-politik

Allerede sidste år udformede Danske Bank en it-strategi.

En del af den strategi er at begynde at multisource, hvilket vil sige, at banken skal have flere leverandører til de samme typer opgaver.

"Vi har lavet en politik om, at vi gerne vil have multisourcing og dermed have minimum to leverandører. På den måde kan vi se, hvem der er bedst og billigst til den konkrete opgave," siger Peter Schleidt og uddyber:

"Min opfattelse er ikke, at HP er bedre end IBM, ej heller at IBM er bedre end HP. De er to af de bedste inden for området, men vi tror, at vi kan få endnu bedre og hurtigere ydelser, hvis de kommer lidt i konkurrence.

"Vi overholder vores aftale med IBM"

At IBM nu får lidt konkurrence, når det kommer til Danske Bank, vurderer Peter Schleidt ikke som noget problem.

Den eksisterende aftale mellem banken og IBM er stadig stående, og det har ifølge it-direktøren ikke været nødvendigt at ændre på den.

"Den aftale, vi har med IBM, lever vi op til," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere