Artikel top billede

Nu kommer der Firefox til din smartphone

Til næste år vil du kunne få et nyt styresystem fra Firefox-producenten Mozilla på din smartphone.

Computerworld News Service: Mozilla har bekræftet flere detaljer om det mobilstyresystem, organisationen har planer om at lancere til næste år under navnet Firefox OS.

Med udviklingsprojektet Boot to Gecko har Firefox OS til smartphones ifølge Mozilla efterhånden opnået global opbakning.

Nonprofit-organisationen oplyser, at de første enheder med Firefox OS forventes at blive lanceret i Brasilien i begyndelsen af 2013.

Gary Kovacs, der er topchef for Mozilla, udtaler:

"Introduktionen af det åbne mobilstyresystem er en fortsættelse af Mozillas mission om at fremme åbenhed, innovation og muligheder på nettet for brugere og udviklere. Milliarder af nye brugere forventes at komme på nettet for første gang i de kommende år og derfor er det vigtigt at levere en god oplevelse for alle på smartphones."

Mange mobilselskaber støtter

Projektet støttes af mobilselskaber såsom Telefónica, der ejer O2, Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia og Telenor. TLC Communication Technology og ZTE har begge offentliggjort, at de vil producere telefoner med Qualcomm Snapdragon-processorer til Firefox OS.

Firefox OS træder ind i den hårde konkurrence mellem de forskellige styresystemer til smartphones, der på nuværende tidspunkt foregår mellem blandt andre Apples iOS, Googles Android og Microsofts Windows Phone.

Firefox OS vil ifølge Mozilla være en fuldstændig åben mobilplatform baseret på HTML 5. Målet er, at alle komponenter af softwaren heriblandt opkald og messaging skal være HTML 5-apps.

Mozilla forklarer: "Fordi vi optimerer platformen til billige smartphones og fjerner unødvendige lag af middleware, vil mobilselskaberne få mulighed for at tilbyde en rigere oplevelse til en vifte af priser inklusiv i den lave ende, hvilket vil hjælpe til at udbrede smartphones i de nye markeder."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere