Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Kinesere sure på Apple: Vi ejer retten til Snow Leopard

Kinesere mener, at de ejer retten til Snow Leopard.

Computerworld News Service: Apple står overfor et søgsmål om varemærkekrænkelse fra et kinesisk firma på grund af selskabets brug af navnet Snow Leopard. Det sker lige efter, at Apple har betalt 353 millioner kroner i et forlig med et andet kinesisk firma over brugen af navnet iPad.

Jiangsu Xuebao, der producerer kemiske husholdningsprodukter, registrerede angiveligt Snow Leopard som varemærke i 2000, samme år som det andet kinesiske firma, Proview, registrerede iPad som varemærke.

En domstol i Shanghai har accepteret Jiangsu Xuebaos søgsmål og berammet et retsmøde til 10. juli, skriver websitet M.I.C. Gadget.

Til forskel fra Proview, som i første omgang krævede over to milliarder kroner i iPad-søgsmålet, er Jiangsu Xuebaos krav ret beskedne: Cirka 470.000 kroner og en undskyldning.

Herudover sagsøger Jiangsu Xuebao fire andre kinesiske virksomheder, der reklamerer for og sælger Snow Leopard-versionen af Apples styresystem til Mac.

Det er ifølge M.I.C. Gadget ikke særligt sandsynligt, at Jiangsu Xuebao vinder sagen mod Apple, da det amerikanske selskab aldrig har brugt det kinesiske ord for sneleopard, Xuebao, i markedsføringen af OS X 10.6 Snow Leopard.

Selvom Jiangsu Xuebao faktisk anvender varemærket Snow Leopard til to teknologiske produkter, så fokuserer firmaet hovedsageligt på husholdningsartikler såsom tandpasta og rengøringsmidler.

M.I.C. Gadget bemærker også, at det kinesiske firma hævder, at Apple forsøgte at registrere Snow Leopard som varemærke i 2008, men fik afslag, angiveligt med den begrundelse at Jiangsu Xuebao ejede rettighederne til navnet.

I mandags indgik Apple forlig på 353 millioner kroner med kinesiske Proview, der er i økonomiske vanskeligheder. Flere analytikere påpegede risikoen for, at andre firmaer kunne se dette forlig som inspiration til nye varemærke-sager mod det amerikanske selskab, der er et af de rigeste i verden.

Apple introducerede OS X 10.6 Snow Leopard i 2009. Siden da er der kommet en ny version af styresystemet ved navn Lion. Den næste version ved navn Mountain Lion forventes på markedet muligvis i løbet juli måned.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.