Artikel top billede

Carl Chr. Pedersen, formand for Agri Nord, kan kun tilgå nettet et godt stykke fra bopælen og må indimellem "planke" internet hos venner.

Landmand: Sohn skulle have kappet sit bredbånd

Bredbåndsoprør på landet ulmer. Landsbrugsformand kræver handling af erhvervsminister, Ole Sohn.

Formand for landboforeningen Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, som bor i Gandrup, fik kappet sin Skyline-forbindelse fredag aften.

Status er lige nu, at han på sin bopæl intet internet har. For, som han siger, yder eksempelvis TDC's løsning så lidt, at det knap kan trække nemID med rundt til diverse indberetningssider på nettet.

"Det er først, når men ikke har en ordentlig forbindelse, at man mærker, hvad det betyder," siger Carl Chr. Pedersen.

Han er dybt frustreret over situationen - også på vegne af hele området.

"Hvordan skal vi nogensinde kunne tiltrække folk eller erhverv til de her områder, når man ikke engang kan tilbyde internet?" spørger han retorisk.

Samtidig får Christiansborgpolitikere og embedsmænd fra ministerierne i København en overhaling.

"Ole Sohn skulle selv prøve at stå i det her," siger Carl Chr. Pedersen, som vurderer, at Ole Sohn i bedste fald ikke har forstået problematikken.

Minister kan ikke se os i øjnene

"Erhvervs- og vækstministeren vil ganske enkelt ikke kunne se erhvervsdrivende og private fra udkantsdanmark i øjnene og samtidig sige, at han bekymrer sig om erhvervslivet her, såfremt han ikke sørger for at få ordentlige forbindelser til de samme områder," siger formanden.

"Det lugter af inkompetence, og jeg fristes til at tvivle på, om embedsværket spiller på forbrugernes eller udbydernes hold, når de rådgiver Folketinget," siger Carl Chr. Pedersen, som peger på, at reglerne om forsyningspligt ikke er tidssvarende og kan omgås med sølle 0,4 Mbit/sekundet.

Under alle omstændigheder bør politikerne vågne op og sørge for ordentlige forbindelser i hele landet.

"Da man lavede telefonforbindelser i sin tid, skulle alle betale samme pris for at blive koblet på og fik så også samme muligheder", udtaler Carl Chr. Pedersen, som efterlyser en mere gennemtænkt forsyningspligt på et så vigtigt område.

Han henviser til, at når man laver auktioner og planer for bredbåndsudbredelsen, der dækker 99,8 procent, så kan op mod 24.000 husstande altså stadigvæk komme i bredbåndsklemme.

"Det er beskæmmende, at man tillader denne form for udbud," siger han og peger atter på, at nettet er så vigtigt for alle i dag, at det bør være en selvfølge, at alle i landet har krav på ordentlige net forbindelser.

Samtidig bør telebranchen trække snuden til sig i deres iver for at overbevise alle om, at der skam er tilsvarende alternativer.

"For sandheden er, at vi ikke kan få brugbare hastigheder, siger Carl Chr. Pedersen, der selv kun kan tilgå nettet fra sit arbejdskontor et godt stykke fra bopælen og engang imellem må "planke" internet hos venner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ole Sohn til denne artikel.




IT-JOB

Centrica Energy

Senior Software Developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Graduate - Software Automation Program

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere