Artikel top billede

Carl Chr. Pedersen, formand for Agri Nord, kan kun tilgå nettet et godt stykke fra bopælen og må indimellem "planke" internet hos venner.

Landmand: Sohn skulle have kappet sit bredbånd

Bredbåndsoprør på landet ulmer. Landsbrugsformand kræver handling af erhvervsminister, Ole Sohn.

Formand for landboforeningen Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, som bor i Gandrup, fik kappet sin Skyline-forbindelse fredag aften.

Status er lige nu, at han på sin bopæl intet internet har. For, som han siger, yder eksempelvis TDC's løsning så lidt, at det knap kan trække nemID med rundt til diverse indberetningssider på nettet.

"Det er først, når men ikke har en ordentlig forbindelse, at man mærker, hvad det betyder," siger Carl Chr. Pedersen.

Han er dybt frustreret over situationen - også på vegne af hele området.

"Hvordan skal vi nogensinde kunne tiltrække folk eller erhverv til de her områder, når man ikke engang kan tilbyde internet?" spørger han retorisk.

Samtidig får Christiansborgpolitikere og embedsmænd fra ministerierne i København en overhaling.

"Ole Sohn skulle selv prøve at stå i det her," siger Carl Chr. Pedersen, som vurderer, at Ole Sohn i bedste fald ikke har forstået problematikken.

Minister kan ikke se os i øjnene

"Erhvervs- og vækstministeren vil ganske enkelt ikke kunne se erhvervsdrivende og private fra udkantsdanmark i øjnene og samtidig sige, at han bekymrer sig om erhvervslivet her, såfremt han ikke sørger for at få ordentlige forbindelser til de samme områder," siger formanden.

"Det lugter af inkompetence, og jeg fristes til at tvivle på, om embedsværket spiller på forbrugernes eller udbydernes hold, når de rådgiver Folketinget," siger Carl Chr. Pedersen, som peger på, at reglerne om forsyningspligt ikke er tidssvarende og kan omgås med sølle 0,4 Mbit/sekundet.

Under alle omstændigheder bør politikerne vågne op og sørge for ordentlige forbindelser i hele landet.

"Da man lavede telefonforbindelser i sin tid, skulle alle betale samme pris for at blive koblet på og fik så også samme muligheder", udtaler Carl Chr. Pedersen, som efterlyser en mere gennemtænkt forsyningspligt på et så vigtigt område.

Han henviser til, at når man laver auktioner og planer for bredbåndsudbredelsen, der dækker 99,8 procent, så kan op mod 24.000 husstande altså stadigvæk komme i bredbåndsklemme.

"Det er beskæmmende, at man tillader denne form for udbud," siger han og peger atter på, at nettet er så vigtigt for alle i dag, at det bør være en selvfølge, at alle i landet har krav på ordentlige net forbindelser.

Samtidig bør telebranchen trække snuden til sig i deres iver for at overbevise alle om, at der skam er tilsvarende alternativer.

"For sandheden er, at vi ikke kan få brugbare hastigheder, siger Carl Chr. Pedersen, der selv kun kan tilgå nettet fra sit arbejdskontor et godt stykke fra bopælen og engang imellem må "planke" internet hos venner.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ole Sohn til denne artikel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere