Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Android 5.0 kan nå at komme, før du får 4.1

På trods af Googles arbejde med at fremskynde processen vil mange opdateringer af Android stadig som sædvanligt blive noget forsinket.

Computerworld News Service: Selvom den næste version af Googles mobilstyresystem, Android 4.1 Jelly Bean, forventes at udkomme inden for få dage eller måske et par uger, vil der som sædvanligt være en forsinkelse, før kundernes telefoner modtager opdateringen.

Sådan er det, fordi det er telefonproducenterne og ikke Google, der bestemmer, hvornår eller om en opdatering udsendes til deres smartphones. Meningen med dette arrangement var at fremme innovation, men det fremmer så sandelig også frustration hos brugerne, der som regel må vente længe på den nyeste version af Android eller i visse tilfælde slet ikke får nogen opdatering.

Google er opmærksom på problemet og forsøgte under udviklerkonferencen I/O at hjælpe til at løse det ved at udgive et såkaldt Platform Development Kit til sine OEM'er. Dette PDK er for hardwareproducenterne, hvad et Software Development Kit (SDK) er for softwareudviklerne.

Men selv hvis dette PDK kommer til at fremskynde processen på længere sigt, så vil det sandsynligvis ikke nå at få nogen større konsekvenser for opdateringen til Jelly Bean.

Android 4.2 eller måske endda 5.0 vil sikkert nå at udkomme, før mange brugere bliver opdateret til Jelly Bean - hvis det overhovedet kommer til at ske. Jelly Beans forgænger, Ice Cream Sandwich, som udkom i oktober 2011, findes trods alt i dag stadig kun på 10 procent af alle Android-enheder.

Hvilke telefoner får Android 4.1?

Ikke desto mindre vil visse nye telefoner selvfølgelig have Jelly Bean installeret som udgangspunkt. Det gælder for Googles egne telefoner - Nexus S og Galaxy Nexus - ligesom for Googles nye tablet, Nexus 7, som er produceret af Asus.

Motorolas Xoom-tablet vil også have den nye version af styresystemet. Selskabet har dog ikke sagt noget om, hvornår Jelly Bean udkommer til dets smartphones såsom Razr-modellen, men da Google nu ejer Motorolas mobildivision, virker det sandsynligt, at Motorola-telefonerne får Jelly Bean inden alt for længe. Googles opkøb af Motorolas mobildivision for 65 milliarder kroner blev afsluttet i maj.

Samsung, som producerer Nexus-telefonerne for Google, vil sandsynligvis også være hurtig til at få Jelly Bean ud til nogle af sine modeller, sikkert især den hotte nye Galaxy S III. I en udtalelse til Pocket-lint sagde den koreanske mobilproducent for nylig, at den "snart" ville offentliggøre hvilke af dens enheder, der ville få Jelly Bean.

Pocket-lint forudsiger, at der vil gå et stykke tid, før Jelly Bean kommer til modeller fra mobilproducenterne HTC, Sony Mobile (tidligere Sony Ericsson) og LG. LG udtaler til websitet, at selskabet har for travlt med at forsøge at implementere Android 4.0 Ice Cream Sandwich til at kunne lægge noget særligt arbejde i Jelly Bean.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.