Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Android 5.0 kan nå at komme, før du får 4.1

På trods af Googles arbejde med at fremskynde processen vil mange opdateringer af Android stadig som sædvanligt blive noget forsinket.

Computerworld News Service: Selvom den næste version af Googles mobilstyresystem, Android 4.1 Jelly Bean, forventes at udkomme inden for få dage eller måske et par uger, vil der som sædvanligt være en forsinkelse, før kundernes telefoner modtager opdateringen.

Sådan er det, fordi det er telefonproducenterne og ikke Google, der bestemmer, hvornår eller om en opdatering udsendes til deres smartphones. Meningen med dette arrangement var at fremme innovation, men det fremmer så sandelig også frustration hos brugerne, der som regel må vente længe på den nyeste version af Android eller i visse tilfælde slet ikke får nogen opdatering.

Google er opmærksom på problemet og forsøgte under udviklerkonferencen I/O at hjælpe til at løse det ved at udgive et såkaldt Platform Development Kit til sine OEM'er. Dette PDK er for hardwareproducenterne, hvad et Software Development Kit (SDK) er for softwareudviklerne.

Men selv hvis dette PDK kommer til at fremskynde processen på længere sigt, så vil det sandsynligvis ikke nå at få nogen større konsekvenser for opdateringen til Jelly Bean.

Android 4.2 eller måske endda 5.0 vil sikkert nå at udkomme, før mange brugere bliver opdateret til Jelly Bean - hvis det overhovedet kommer til at ske. Jelly Beans forgænger, Ice Cream Sandwich, som udkom i oktober 2011, findes trods alt i dag stadig kun på 10 procent af alle Android-enheder.

Hvilke telefoner får Android 4.1?

Ikke desto mindre vil visse nye telefoner selvfølgelig have Jelly Bean installeret som udgangspunkt. Det gælder for Googles egne telefoner - Nexus S og Galaxy Nexus - ligesom for Googles nye tablet, Nexus 7, som er produceret af Asus.

Motorolas Xoom-tablet vil også have den nye version af styresystemet. Selskabet har dog ikke sagt noget om, hvornår Jelly Bean udkommer til dets smartphones såsom Razr-modellen, men da Google nu ejer Motorolas mobildivision, virker det sandsynligt, at Motorola-telefonerne får Jelly Bean inden alt for længe. Googles opkøb af Motorolas mobildivision for 65 milliarder kroner blev afsluttet i maj.

Samsung, som producerer Nexus-telefonerne for Google, vil sandsynligvis også være hurtig til at få Jelly Bean ud til nogle af sine modeller, sikkert især den hotte nye Galaxy S III. I en udtalelse til Pocket-lint sagde den koreanske mobilproducent for nylig, at den "snart" ville offentliggøre hvilke af dens enheder, der ville få Jelly Bean.

Pocket-lint forudsiger, at der vil gå et stykke tid, før Jelly Bean kommer til modeller fra mobilproducenterne HTC, Sony Mobile (tidligere Sony Ericsson) og LG. LG udtaler til websitet, at selskabet har for travlt med at forsøge at implementere Android 4.0 Ice Cream Sandwich til at kunne lægge noget særligt arbejde i Jelly Bean.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital