Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Din chokolade-skildpadde er fyldt med it

It er en vigtig komponent på Toms chokoladefabrik. Blandt Kæmpe Skildpadder og Guldkarameller hænger der blandt andet skærme, der måler medarbejdernes effektivitet.

Reportage: Du er ikke i tvivl om, at du befinder dig på en chokoladefabrik, når du går rundt på gangbroerne over produktionsområdet hos Toms i Ballerup.

Duften af kakao er næsten hypnotiserende, og et par meter under broen flyder der hundredevis af Kæmpe Skildpadder og andre lækkerier rundt på samlebånd, mens frisklavede Guldkarameller i massevis vælter ud af noget, der ligner nærmest kan beskrives som et overflødighedshorn af en Guldkaramel-fontæne.

Men bag chokoladen og det glitrende slikpapir gemmer sig et omfattende it-setup.

"Det er jo faktisk næsten alt her, der er it-styret," fortæller Per Lerche Møller, der er it-chef på chokoladefabrikken.

Hele fabrikken er udstyret med trådløst net, der sørger for, at virksomhedens mange medarbejdere konstant er online og kan tilgå og sende information de rigtige steder.

Selv lagerets trucks er udstyret med monitor og scanner, der konstant holder systemerne opdateret på udsendte paller med chokolade og andre godter.

Live-overblik skaber effektivitet

Et af de seneste tiltag er skærme, der overvåger produktionen. Men det er ikke en kontrolmanøvre presset ned over medarbejderne fra ledelsesgangen på anden sal - produktionsmedarbejderne har faktisk selv bedt om det.

Over de forskellige arbejdsstationer i produktionshallen hænger skærmene, der sammenligner medarbejdernes produktion med det mål, der er sat for produktionen i det indeværende vagtskifte.

Mens skildpadderne ruller hen over samlebåndet i snorlige rækker, kan medarbejderne altså se, om de er forud, med eller bagud i forhold til målsætningen for den produktion, der skal ske på deres vagt.

Projektet er stadig så nyt, at ikke alle skærme er taget i brug endnu.

"Vi er ved at sætte skærmene op flere steder i produktionen netop nu," fortæller Per Lerche Møller.

En enkelt skærm har i et stykke tid været brugt på forsøgsbasis, og det har givet gode resultater.

Som de fleste andre virksomheder er Toms også altid på udkig efter øget effektivisering, og det giver skærmene.

Der ligger nemlig en motivation i at kunne følge med i real time.

It er vigtig for Toms

Det er en brat opvågning, når døren til produktionshallen lukkes bag dig, og kakaoduften øjeblikkeligt fordufter. På kontoret på ledelsesgangen på anden sal fortæller Per Lerche Møller videre om det kæmpe it-setup, der fungerer som overblik over hele virksomheden.

Toms Gruppen holder sig ikke kun inden for Ballerups bygrænse ved det store vejkryds, der populært kaldes 'Chokoladekrydset'.

Den danske chokolade-mastodont har afdelinger i både Avedøre, Bremen, Sverige og Polen. Og så er der jo også minifabrikken i Kødbyen i København, hvor Toms Gruppens eksklusive familiemedlem A XOCO by Anthon Berg holder til.

Fra hovedkontoret i Ballerup kan Per Lerche Møller og hans ansatte i it-afdelingen holde styr på det hele. Og det er vigtigt, at it går hånd i hånd med resten af chokoladehuset.

"Vi skal have forretningen tættere på it - eller endnu bedre, vi skal have it tættere på forretningen. It følger jo forretningen," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.