Artikel top billede

Region vil låse ansattes telefoner og pc'er

Alle de ansattes mobile devices, hvor der ligger arbejdsdata på, skal have en pinkode på.

Region Midtjylland vil i løbet af efteråret smide pinkoder på alle de ansattes private mobile devices, der synkroniseres med arbejdsdata.

Det oplyser regionen.

"Regionens styregruppe (hospitalsledelser, red.) har besluttet, at sikkerheden skal styrkes. Derfor skal der i løbet af efteråret lægges pinkoder på alle private enheder, der har regionens data liggende på enheden," udtaler kommunikations-medarbejder Anne Charlotte Abildgaard fra Region Midtjylland.

Vil øge sikkerheden

Hun forklarer, at idet der kommer flere og flere tablets og smartphones, der anvendes i arbejdssammenhæng, og regionen har fortrolige og personfølsomme data i regionerne, vil man øge sikkerheden med pinkoderne.

"Ligesom alle andre virksomheder, kan regionen ikke tillade, at regionens data ligger direkte på en privat enhed, hvor der måske ikke er pinkode på," udtaler hun.

I forvejen er der selvfølgelig kode på regionen mobile enheder.

"Men på private, der selv kan finde ud af at synkronisere direkte på enheden, har regionens ikke haft kontrol med disse enheder," forklarer Anne Chrlotte Abildgaard.

3300 enheder

Spørger man for eksempel Dansk Supermarked, Lego, Danfoss og så videre, så må virksomhedens data ikke synkroniseres direkte på private enheder, uden virksomheden har mulighed for at wipe enheden ved behov, ifølge kommunikationsmedarbejderen.

"Det er det, vi nu også gør," udtaler hun.

Præcis hvor mange enheder det drejer sig om er uklart.

I juni lavede Regionen en optælling på cirka 3300 enheder i alt, der synkroniserer med Exchange, det vil sige både regionsejede (sikrede) plus private (ikke-sikrede).

Hvor stor en del af dem der er private er uvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere