Artikel top billede

Region vil låse ansattes telefoner og pc'er

Alle de ansattes mobile devices, hvor der ligger arbejdsdata på, skal have en pinkode på.

Region Midtjylland vil i løbet af efteråret smide pinkoder på alle de ansattes private mobile devices, der synkroniseres med arbejdsdata.

Det oplyser regionen.

"Regionens styregruppe (hospitalsledelser, red.) har besluttet, at sikkerheden skal styrkes. Derfor skal der i løbet af efteråret lægges pinkoder på alle private enheder, der har regionens data liggende på enheden," udtaler kommunikations-medarbejder Anne Charlotte Abildgaard fra Region Midtjylland.

Vil øge sikkerheden

Hun forklarer, at idet der kommer flere og flere tablets og smartphones, der anvendes i arbejdssammenhæng, og regionen har fortrolige og personfølsomme data i regionerne, vil man øge sikkerheden med pinkoderne.

"Ligesom alle andre virksomheder, kan regionen ikke tillade, at regionens data ligger direkte på en privat enhed, hvor der måske ikke er pinkode på," udtaler hun.

I forvejen er der selvfølgelig kode på regionen mobile enheder.

"Men på private, der selv kan finde ud af at synkronisere direkte på enheden, har regionens ikke haft kontrol med disse enheder," forklarer Anne Chrlotte Abildgaard.

3300 enheder

Spørger man for eksempel Dansk Supermarked, Lego, Danfoss og så videre, så må virksomhedens data ikke synkroniseres direkte på private enheder, uden virksomheden har mulighed for at wipe enheden ved behov, ifølge kommunikationsmedarbejderen.

"Det er det, vi nu også gør," udtaler hun.

Præcis hvor mange enheder det drejer sig om er uklart.

I juni lavede Regionen en optælling på cirka 3300 enheder i alt, der synkroniserer med Exchange, det vil sige både regionsejede (sikrede) plus private (ikke-sikrede).

Hvor stor en del af dem der er private er uvist.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere