Artikel top billede

Apple slået: Her er det bedst sælgende mobilmærke i Europa

Apple er slået af banen som det bedst sælgende mobilmærke i Europa. Se det mærke, der sælger bedst lige nu.

Computerworld News Service: Samsung er nu det bedst sælgende mærke af mobiltelefoner i Europa.

Selskabet sidder på 45 procent af markedet, viser de seneste data fra Katar Worldpanel ComTech.

Samsungs positive salgstal er i høj grad takket være de succesfulde topmodeller Galaxy S2 og S3, men Samsung sælger smartphones i alle prisklasser.

Selskabet producerer fem af de 10 bedst sælgende smartphones i Storbritannien.

Selv Samsung Galaxy Note, der er en hybrid mellem smartphone og tablet, er blandt disse 10.

Androids udbredelse vokser

Producentens succes har også givet et boost til Googles mobil-styreystem: Androids samlede markedsandel i Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien er vokset fra 42,7 procent i juli 2011 til 65,7 procent i juli i år.

Android har fastholdt sin position som det mest populære mobil-styresystem i Storbritannien med en andel på 59,5 procent i dag fra 47 procent for et år siden.

I Italien er Androids markedsandel 49,6 procent, mens den i Spanien er oppe på hele 84,1 procent.

Det er dog ikke alle steder, Android klarer sig så godt.

Mens Apple fortsat vinder frem i USA med en stigning på 9,5 procentpoint siden juli 2011 til en markedsandel på 38,2 procent, så er Androids markedsandel faldet med 6,8 procentpoint i det forløbne år.

Meget loyale

Apples kunder er ifølge Katar Worldpanel ComTech ekstremt loyale overfor brandet, hvilket er meget afgørende, når forbrugerne køber nye telefoner.

"80 procent af de Apple-forbrugere i Storbritannien, der har skiftet telefon, er loyale, mens 92 procent af de aktuelle Apple-forbrugere planlægger at købe en ny iPhone, når de skifter," udtaler Dominic Sunnebo, der er global chef for forbrugerindsigt hos Kantar Worldpanel ComTech.

"I takt med at iPhone 4S nærmer sig slutningen af sin livscyklus og konkurrenter såsom Samsung og HTC bringer nye topmodeller på markedet, vil vi uundgåeligt se store ændringer i markedsandelene."

Sunnebo vurderer dog, at mange iPhone-ejere vil vente med at opgradere, til iPhone 5 udkommer

Derudover viser tallene, at BlackBerry-producenten Research In Motions markedsandel i Storbritannien er faldet til 10,9 procent fra 21,6 procent sidste år.

Det er kun i Frankrig RIM 's markedsandel ikke er faldende.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere