Artikel top billede

Folketinget skal til at holde video-møder

Fra efteråret kan folketingspolitikerne bruge videokonferencer fremfor flyture, når der er møder i udlandet.

Folketingspolitikere med angst for fly, lyst til at spare tid eller CO2 kan ånde lettet op efter sommerferien, når der skal holdes møder i udlandet.

It-folkene i det danske parlament er nemlig klar med et tilbud til politikerne om videokonferencer, som kan træde i stedet for rejser til eksempelvis EU-Parlamentet i Bruxelles.

Det fortæller Søren Væver, der er kommunikationschef i Folketinget.

Boks sender over internettet

Løsningen, der har kostet omkring 50.000 kroner, bygger ovenpå det tv-produktionsudstyr, som Folketinget i forvejen råder over, og som blandt andet bruges til TV fra Folketinget med eksempelvis møder fra salen og møder i udvalgene.

I praksis er der, ifølge Søren Væver, tale om en boks, som kobler videoudstyret op til modpartens udstyr via internettet.

Eksempelvis vil politikerne med udstyret under et samråd eller udvalgsmøde kunne tale med en EU-kommissær, som befinder sig i Bruxelles.

"Kommisæren bliver filmet fra Bruxelles, men vil kunne se alle som er med, og vi kan zoome ind på den, der taler. Det er dette set-up, vi har besluttet os for at bruge," siger han.

Frivilligt tilbud

Ifølge Søren Væver er udstyret i løbet af Folketingets sommerferie blevet testet og afprøvet. Nu skal politikerne bare finde ud af, at de kan spare flyveturen ud til møder.

"Vi har oplyst alle udvalgssekretærerne om, at denne her mulighed eksisterer. De kan så foreslå politikerne, at lave en videokonference fremfor at flyve afsted til Bruxelles alle sammen," siger han.

"Det bliver spændende at se, hvor meget det vil blive brugt. Men nu har vi i al fald sikret os, at man kan," siger han.

I praksis vil Folketinget kunne afholde en videokonference med to timers varsel. Sammenlignet med turen til og fra en lufthavn er der dermed en tidsmæssig besparelse i udsigt for politikere med mange møder.

Stort sparepotentiale

Hvad besparelsen bliver i kroner og ører, er for tidligt at spå om. Men der er afgjort et stort potentiale, mener Søren Væver.

Han fortæller, at kvaliteten af konferencerne er høj, netop fordi der bruges tv-produktionsudstyr, som betjenes af professionelt personale.

"Det er ikke som med et webcam over Skype. Det er en god kvalitet," siger Ole Væver.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere