Artikel top billede

HP-chef skifter til Dell

Tidligere chef for HP's netværksdivision skal fremover lede Dells enterprise-forretning.

Computerworld News Service: Dell har udpeget en tidligere chef fra Hewlett-Packard til at lede sin server, netværks- og storage-division, hvilket er et vigtigt forretningsområde for Dell, i denne tid hvor selskabet arbejder på at udvide på datacenter-området og skære ned på pc'er-området.

Marius Haas var chef for HP's netværksdivision, før han forlod selskabet for to år siden for et job i et investeringsfirma.

Han blev tirsdag udpeget som president for Dells enterprise solutions-forretning, hvor han vil have ansvar for design, udvikling og markedsføring af Dells produkter til erhverv.

Haas tager over efter Brad Anderson, som fra 2005 ledte Dells enterprise-division og som nu forlader selskabet.

Dell offentliggjorde denne nyhed, samme dag selskabet offentliggjorde regnskabet for sit andet regnskabskvartal, der sluttede 3. august.

Faldet med 18 procent

Selskabets seneste kvartalsresultat er faldet med 18 procent i forhold til samme periode sidste år til 4,37 milliarder kroner, mens omsætningen er faldet med otte procent til 86,49 milliarder kroner.

Omsætningen fra server og netværk er blandt lyspunkterne i kvartalet med en forøgelse på 14 procent i forhold til samme periode sidste år, mens omsætningen fra storage-produkter er faldet med 13 procent.

Tilsammen udgør disse tre produktkategorier omtrent en femtedel af Dells omsætning.

Størstedelen af Dells omsætning kommer stadig fra desktop-pc'er, hvor omsætningen dog er faldet med ni procent siden sidste år, og fra bærbare og andre mobility-produkter, der er faldet med 19 procent.

Omsætningen fra services er steget med tre procent.

Dells prognose for resten af året lover ikke godt. Med henvisning til den usikre økonomi, svagt salg til forbrugere og "konkurrencedynamik" estimerer Dell, at selskabets omsætning i tredje kvartal vil falde med to til fem procent i forhold til det netop overståede kvartal.

Ikke meget gavn af Windows 8

Også prognosen for årsresultatet på 10,15 kroner per aktie ligger en del under analytikernes konsensusestimat på 11,41 kroner per aktie.

Lanceringen af et nyt styresystem kan nogle gange øge salgstallene hos pc-producenterne, men Dell regner ikke med at få megen gavn af Windows 8, i hvert fald ikke på kort sigt.

Dell sælger de fleste af sine pc'er til erhverv frem for til forbrugere og mange virksomheder er stadig ved at afslutte deres migration til Windows 7, påpeger teknologidirektør Brian Gladden.

Det er muligt, at selskabet får "lidt gavn" af Windows 8 i løbet af næste år, vurderer han.

Dell står midt i en omstrukturering med det mål at tjene flere penge på produkter med højere marginer såsom software og services. Sådanne produkter sælges ofte i sammenhæng med udstyr til datacentre, hvilket gør Dells enterprise-forretning ret afgørende.

Dell har været i gang med at opkøbe softwarefirmaer såsom SonicWall, AppAssure, Scalent og senest Quest Software, der med en pris på 15,53 milliarder kroner bliver et af Dells hidtil største opkøb. Selskabet sigter efter at sælge disse produkter sammen med sin enterprise-hardware og på den måde øge omsætningen.

Omsætningen i det seneste kvartal ligger under, hvad finansanalytikerne havde regnet med, viser et konsensusestimat fra Thomson Financial. Dells indtjening før engangsposter overgik dog prognosen.

Dells aktie på Nasdaq lukkede tirsdag med en kurs på 73,84 kroner efter et fald på 1,75 procent. I den sene handel faldt kursen yderligere 4,5 procent til 70,48 kroner.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.