Artikel top billede

Få en iPad - og arbejd 20 timer ekstra om ugen

De mobile medarbejdere accepterer tilsyneladende en længere arbejdstid.

Læs også:

Sådan håndterer du BYOD uden at blive vanvittig

Computerworld News Service: Mange medarbejdere arbejder ulønnet op til 20 timer ekstra om ugen som resultatet af såkaldt bring your own device, BYOD, der indføres i stadig flere virksomheder.

En tredjedel af de mobile medarbejdere slår aldrig apparaterne helt fra i deres fritid, viser en undersøgelse i den kvartårlige Mobile Workforce Report fra iPass.

Tallene fra iPass er baseret på en spørgeundersøgelse blandt 1.200 mobile medarbejdere fra hele verden og viser, at kun otte procent afholder sig helt fra arbejdsrelaterede opgaver, mens de er på ferie.

Rapporten fremhæver også, at 92 procent af de mobile medarbejdere "nyder den arbejdsmæssige fleksibilitet" og er "tilfredse" med den længere arbejdstid.

Faktisk efterspørger 42 procent "endnu større fleksibilitet i forhold til deres arbejdspraksis."

Det betyder BYOD for arbejdet

"BYOD er i praksis ved at skabe en generation af produktive arbejdsnarkomaner, hvor mange medarbejdere tilsyneladende med glæde arbejder, selvom de egentlig har fri, i bytte for friheden til selv at vælge hvor og hvornår de arbejder," kommenterer Rene Hendrikse, der er vice president for iPass EMEA.

"De mobile medarbejdere ønsker at hjælpe deres virksomheder til at forblive konkurrencedygtige i et hektisk og krævende forretningsmiljø, og af denne grund opfordrer næsten halvdelen af alle virksomheder nu aktivt til fleksible arbejdsforhold."

Ikke desto mindre advarer iPass dog om, at medarbejderne risikerer at ende med bogstavelig talt at betale prisen for denne fleksibilitet: 18 procent betaler selv for deres mobile dataabonnement, hvilket er seks procent flere end sidste år.

Videokonferencer hitter

Spørgeundersøgelse kigger også på fremvæksten af video-kommunikation.

67 procent af de mobile medarbejdere bruger applikationer til videokonference og / eller videochat i højere grad, end hvad der var tilfældet i 2011.

Skype er den mest populære teknologi på området og er førstevalg for 70 procent af de mobile medarbejdere, mens 36 procent bruger en platform fra Cisco.

Herefter foretrækker 29 procent Apple FaceTime, mens 13 procent vælger Google Talk i Gmail til videochat.

19 procent af de mobile medarbejdere svarer, at deres virksomheder ikke stiller nogen sikkerhedsmæssige krav i forbindelse med adgang til arbejdsrelaterede data via smartphones og tablets.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Sådan håndterer du BYOD uden at blive vanvittig
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere