Få en iPad - og arbejd 20 timer ekstra om ugen

De mobile medarbejdere accepterer tilsyneladende en længere arbejdstid.

Læs også:

Sådan håndterer du BYOD uden at blive vanvittig


Computerworld News Service: Mange medarbejdere arbejder ulønnet op til 20 timer ekstra om ugen som resultatet af såkaldt bring your own device, BYOD, der indføres i stadig flere virksomheder.

En tredjedel af de mobile medarbejdere slår aldrig apparaterne helt fra i deres fritid, viser en undersøgelse i den kvartårlige Mobile Workforce Report fra iPass.

Tallene fra iPass er baseret på en spørgeundersøgelse blandt 1.200 mobile medarbejdere fra hele verden og viser, at kun otte procent afholder sig helt fra arbejdsrelaterede opgaver, mens de er på ferie.

Rapporten fremhæver også, at 92 procent af de mobile medarbejdere "nyder den arbejdsmæssige fleksibilitet" og er "tilfredse" med den længere arbejdstid.

Faktisk efterspørger 42 procent "endnu større fleksibilitet i forhold til deres arbejdspraksis."

Det betyder BYOD for arbejdet
"BYOD er i praksis ved at skabe en generation af produktive arbejdsnarkomaner, hvor mange medarbejdere tilsyneladende med glæde arbejder, selvom de egentlig har fri, i bytte for friheden til selv at vælge hvor og hvornår de arbejder," kommenterer Rene Hendrikse, der er vice president for iPass EMEA.

"De mobile medarbejdere ønsker at hjælpe deres virksomheder til at forblive konkurrencedygtige i et hektisk og krævende forretningsmiljø, og af denne grund opfordrer næsten halvdelen af alle virksomheder nu aktivt til fleksible arbejdsforhold."

Ikke desto mindre advarer iPass dog om, at medarbejderne risikerer at ende med bogstavelig talt at betale prisen for denne fleksibilitet: 18 procent betaler selv for deres mobile dataabonnement, hvilket er seks procent flere end sidste år.

Videokonferencer hitter
Spørgeundersøgelse kigger også på fremvæksten af video-kommunikation.

67 procent af de mobile medarbejdere bruger applikationer til videokonference og / eller videochat i højere grad, end hvad der var tilfældet i 2011.

Skype er den mest populære teknologi på området og er førstevalg for 70 procent af de mobile medarbejdere, mens 36 procent bruger en platform fra Cisco.

Herefter foretrækker 29 procent Apple FaceTime, mens 13 procent vælger Google Talk i Gmail til videochat.

19 procent af de mobile medarbejdere svarer, at deres virksomheder ikke stiller nogen sikkerhedsmæssige krav i forbindelse med adgang til arbejdsrelaterede data via smartphones og tablets.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Sådan håndterer du BYOD uden at blive vanvittig

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.