Få en iPad - og arbejd 20 timer ekstra om ugen

De mobile medarbejdere accepterer tilsyneladende en længere arbejdstid.

Læs også:

Sådan håndterer du BYOD uden at blive vanvittig


Computerworld News Service: Mange medarbejdere arbejder ulønnet op til 20 timer ekstra om ugen som resultatet af såkaldt bring your own device, BYOD, der indføres i stadig flere virksomheder.

En tredjedel af de mobile medarbejdere slår aldrig apparaterne helt fra i deres fritid, viser en undersøgelse i den kvartårlige Mobile Workforce Report fra iPass.

Tallene fra iPass er baseret på en spørgeundersøgelse blandt 1.200 mobile medarbejdere fra hele verden og viser, at kun otte procent afholder sig helt fra arbejdsrelaterede opgaver, mens de er på ferie.

Rapporten fremhæver også, at 92 procent af de mobile medarbejdere "nyder den arbejdsmæssige fleksibilitet" og er "tilfredse" med den længere arbejdstid.

Faktisk efterspørger 42 procent "endnu større fleksibilitet i forhold til deres arbejdspraksis."

Det betyder BYOD for arbejdet
"BYOD er i praksis ved at skabe en generation af produktive arbejdsnarkomaner, hvor mange medarbejdere tilsyneladende med glæde arbejder, selvom de egentlig har fri, i bytte for friheden til selv at vælge hvor og hvornår de arbejder," kommenterer Rene Hendrikse, der er vice president for iPass EMEA.

"De mobile medarbejdere ønsker at hjælpe deres virksomheder til at forblive konkurrencedygtige i et hektisk og krævende forretningsmiljø, og af denne grund opfordrer næsten halvdelen af alle virksomheder nu aktivt til fleksible arbejdsforhold."

Ikke desto mindre advarer iPass dog om, at medarbejderne risikerer at ende med bogstavelig talt at betale prisen for denne fleksibilitet: 18 procent betaler selv for deres mobile dataabonnement, hvilket er seks procent flere end sidste år.

Videokonferencer hitter
Spørgeundersøgelse kigger også på fremvæksten af video-kommunikation.

67 procent af de mobile medarbejdere bruger applikationer til videokonference og / eller videochat i højere grad, end hvad der var tilfældet i 2011.

Skype er den mest populære teknologi på området og er førstevalg for 70 procent af de mobile medarbejdere, mens 36 procent bruger en platform fra Cisco.

Herefter foretrækker 29 procent Apple FaceTime, mens 13 procent vælger Google Talk i Gmail til videochat.

19 procent af de mobile medarbejdere svarer, at deres virksomheder ikke stiller nogen sikkerhedsmæssige krav i forbindelse med adgang til arbejdsrelaterede data via smartphones og tablets.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Sådan håndterer du BYOD uden at blive vanvittig

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.