Artikel top billede

Danske it-chefer: Så ofte svigter leverandørerne os

Overskridelser af tidsfrister og ufleksibel udbudspraksis skaber problemer for it-cheferne i det offentlige.

Læs også:

Offentlig it står i stampe: Kom nu med de vilde ideer

Offentlige it-chefer er hårdt ramt af spare-krav

En stor del af offentlige myndigheder svigtes af it-leverandørene, når det kommer til tidsfrister.

Sådan lyder en af konklusionerne i den årlige udgave af Rambøll-undersøgelsen "IT i Praksis," der i år udgives for 17. gang.

"70 procent af de offentlige it-chefer oplever, at leverandørene overskrider deres tidsfrister," siger Rambøll-direktør Ejvind Jørgensen.

Undersøgelsen er foretaget i foråret 2012 blandt it-chefer og forretningsansvarlige top-chefer, og den giver et indblik i, hvordan anvendelsen af it foregår i de 500 største private og offentlige virksomheder i Danmark.

Udbud- og aftalepraksis bør ændres

De offentlige it-chefer peger samtidig på, at man bør forbedre udbuds- og aftalepraksis.

51 procent af de adspurgte it-chefer mener, at der bør udarbejdes en "mere fleksibel udbudspraksis, hvor der er mulighed for mere dialog mellem parterne."

"Jeg hæfter mig ved, at it-cheferne ønsker, at kunne få en mere fleksibel udbudspraksis. Det er løsningen på problemet," siger Rambøll-direktør Ejvind Jørgensen.

To ud af tre kommuner ser i høj grad en mere fleksibel håndtering af offentlige udbud som løsningen.

Mere end hver tredje it-chef mener, at det er afgørende at udpege leverandører, som har udviklet stor modenhed i deres processer.

"De 25 procent mest succesfulde offentlige it-chefer peger på udbudstiltag som det mest oplagte håndtag at dreje på," siger Rambøll-direktør Ejvind Jørgensen.

Kritiske it-chefer opnår de bedste resultater

Undersøgelsen peger samtidig på, at de it-chefer, der har en kritisk tilgang til leverandørene, også er de mest succesfulde.

"De, som får de bedste forretningsmæssige resultater, er samtidig de mest kritiske, når det kommer til leverandørendes evne til at kunne levere," beskrives det i undersøgelsen.

Læs også:

Offentlig it står i stampe: Kom nu med de vilde ideer

Offentlige it-chefer er hårdt ramt af spare-krav
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
TDC Group nedlægger jobbet som CIO: “Vi har valgt at fremtidssikre det organisatoriske split ved at flytte rollen”
Der kommer ikke en afløser på posten som CIO for TDC Group efter Antonietta Mastroianni tidligere på året forlod den danske telegigant.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.