Artikel top billede

Microsoft klar med nyt logo: Se det her

Det nye logo skal visuelt fremhæve en ny begyndelse, hedder det. Se det nye logo her.

Computerworld News Service: Efter 25 år lægger Microsoft sit gamle Windows-logo på hylden til fordel for et nyt.

Det nye logo består af en kvadratisk version af det ellers karakteristisk bølgende firefarvede Windows-flag, der er mere på linje med designet i nye Windows 8.

Det nye logo blev afsløret ved åbningen af en Microsoft-butik i Boston samt og adskillige butikker i Seattle og Bellevue i delstaten Washington i USA i går morges lokal tid.

Skrifttypen i logoet hedder Segoe og bruges også i Windows 8-logoet.

Det er en smallere skrifttype end den i det gamle logo.

Hånd i hånd med Windows 8

Windows-bomærket i rød, grøn, gul og blå er en kvadratisk version af det gamle bølgende Windows-flag, fortæller selskabets chef for brand-strategi, Jeff Hansen, i et indlæg på Den officielle Microsoft blog.

Det moderniserede logo går hånd i hånd med Microsofts satsning på selskabets nye styresystem, det touch-orienterede Windows 8, der efter planen vil blive lanceret i oktober.

Det nye styresystem har et rent design med større fokus på tekst end på grafik, ligesom navnet Metro, der nu er droppet, førte tankerne over på denne meget effektive form for offentlige transport.

Samtidig forsøger Microsoft at forene designet af Windows 8, Windows Phone 8 og Xbox, som alle tre er ved at gennemgå radikale forandringer.

Ny æra for Microsoft

"Denne bølge af nye udgivelser er ikke alene en nytolkning af vores mest populære produkter, men det repræsenterer også en ny æra for Microsoft. Derfor bør vores logo også udvikle sig, så det visuelt fremhæver denne nye begyndelse," skriver Hansen.

Bomærket og dets fire farver repræsenterer diversiteten af selskabets produkter, skriver han.

Man skal dog ikke regne med, at det nye logo vil blive anvendt konsekvent fra den ene dag til den anden.

"Det tager tid at implementere en ændring som den her, så der vil nok være tilfælde, hvor man vil se det gamle logo anvendt noget tid endnu," forklarer Jeff Hansen.

Læs også: Derfor kan Microsoft være fløjtende ligeglad med Windows 8-kritik.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere