Artikel top billede

Microsoft tager patent på vildt avanceret stylus

Ny avanceret stylus vil indeholde berøringsfølsomme sensorer, gyroskop, kompas og accelerometer.

Computerworld News Service: Den ydmyge stylus står muligvis overfor en radikal modernisering med et væld af indbyggede sensorer, hvis man dømmer ud fra et patent, som Microsoft for nylig har fået godkendt af USA's patent- og varemærkestyrelse.

Microsofts den næste generation af den digitale pen eller "ePen" vil ikke alene inkludere berøringsfølsomme sensorer men også gyroskop, kompas, accelerometer og andre sensorer.

Alle disse sensorer tilføjer funktionalitet, der går langt ud over, hvad stylus-penne hidtil er blevet brugt til.

Illustrationerne i patentansøgningen, der er blevet gennemgået af it-patentanalyse-websitet PatentBolt, afslører for eksempel, at ePennen vil gøre det muligt at vælge blæk dynamisk ved at ændre den vinkel, man holder pennen i.

Juster tykkelse

Ligeledes vil man kunne justere linjens tykkelse ved virtuelt at spidse den digitale pen med et hurtigt drej.

Man kan også eller lave den om til et viskelæder ved at holde den anderledes.

Disse funktioner vil uden tvivl være tiltalende for digitale kunstnere og andre kreative folk, men denne multitouch-pen har også et enormt potentiale udover grafiske formål.

Denne ePen kan blive en ny form for spil-controller, et musikinstrument eller simpelthen en bedre og mere brugerdefinerbar inputenhed til fremtidens computere med berøringsfølsomme skærme.

På trods af at Apple blankt afviser sådanne digitale penne som nyttigt ekstraudstyr, så er stylus-pennen ved at få et comeback.

Læg for eksempel mærke til hvor populære Samsung Galaxy Note er.

Til denne produktlinje af tablets og smartphones følger der stylus med. Microsofts kommende Surface-tablet til Windows 8 Pro inkluderer også en digitizer til grafisk arbejde.

Jeg har været den glade ejer af adskillige tablet-pc'er med stylus-penne, der har kunnet bruges til imponerende ting - for eksempel bruge viskelæder-funktionen ved at blive vendt på hovedet eller åbne en kontekstmenu ved et klik på knap på pennen - og de har været virkelig nyttige i apps såsom OneNote og Corel Painter.

Effektivt

Men ingen af dem har været så avancerede som den ePen, der beskrives i Microsofts nye patent.

En stylus kan ikke blot gøre det lettere at tage notater men også gøre det hurtigere at arbejde med apps ved, at mange handlinger bliver mere præcise eller automatiske, i kraft af at man for eksempel blot holder pennen på en anden måde.

Dette afhænger selvfølgelig alt sammen af, om denne ePen nogensinde kommer på markedet (Microsoft indsendte patentansøgningen i første kvartal 2011) og hvad prisen i så fald bliver.

Indtil videre må vi nøjes med vores klodsede fingre og primitive stylus-penne - men forhåbentlig ikke så længe endnu.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.