Artikel top billede

Dansk fiberselskab taber 1,2 millioner om dagen

Dansk fiberselskab har leveret et underskud før skat på 447,1 millioner kroner. Fibernettets værdi er blevet nedskrevet markant.

Årets resultat før skat er minus 447,1 million kroner.

Det fremgår af seneste regnskab fra fiberselskabet Tre-For Bredbånd A/S.

Det svarer til et dagligt tab på cirka 1,2 millioner kroner.

Selskabet er da heller ikke tilfreds med sit resultat.

Ser man nærmere på økonomien, har Tre-For Bredbånd A/S således måtte nedskrive værdien af selskabets netværk med ikke mindre end 350 millioner kroner.

Oveni i det, oplyser selskabet, at frostvejr i årets første måneder besværliggjorde gravearbejde ud til kunder.

Fra vækstkomet til gigantunderskud

I år offentliggør Tre-For Bredbånd A/S ikke sit omsætningstal, hvilket virksomheden ellers har gjort de sidste år.

Faktisk var omsætningsvæksten forrige år så god, at det var it-branchens bedste det pågældende år, ifølge Top 100-analysen.

Allerede dengang blev Tre-For adspurgt ind til dets negative bundlinje.

"Vores business case holder," lød det fra bestyrelsesformand Knud Steen Larsen, der også var administrerende direktør for Tre-For-moderselskabet dengang.

Fortsætter bredbåndsstrategi

Da det nye regnskab blev offentliggjort udsendte Tre-For en pressemeddelelse, der handlede om alle Tre-For koncernen's forskellige aktiviteter.

Heri udtaler administrerende direktør Knud Steen Larsen for Tre-For:

"Nedskrivningen på bredbåndsaktiverne har ingen betydning for Tre-Fors fortsatte strategi om at udrulle fibernet i Trekantområdet, og udvikler bredbåndsforretningen sig, som vi forventer, kan en eventuel opskrivning komme på tale senere".

Sådan reagerer direktøren

Kommerciel direktør Helle Damm-Henrichsen fra Tre-For er da heller ikke tilfreds med et underskud før skat på 447 millioner kroner.

"Nej det er ikke tilfredsstillende, men vi skal huske på, at det indeholder en regnskabsmæssig ompostering på 350 millioner, og derfor er det reelle årsresultat et minus på 97 millioner," forklarer hun.

Er I tilfredse med driftsunderskuddet på små 100 millioner kroner?

"Vi er tilfredse med, at vi har et positivt EBITDA på 182 millioner kroner. Resultatet før skat ligger på forventningerne til budgettet, men er jo totalt betragtet ikke tilfredsstillende," svarer hun. 

Helle Damm-Henrichsen forklarer i det skriftlige svar ikke direkte på, hvorfor selskabet nedskriver værdien af fibernettet med 350 millioner kroner.

I stedet påpeger hun, at det er helt i overensstemmelse med regnskabslovens bestemmelser.

"..og den beregning der ligger til grund, foretager vi hvert år, og det har ikke tidligere givet anledning til nedskrivnings behov," lyder det.

Pludselig er omsætningstal blevet hemmeligt

Den kommercielle direktør fremfører videre: "Vi kan ikke afvise at en positiv udvikling vil medføre en opskrivning på et senere tidspunkt".

Som nævnt har selskabet tidligere år offentliggjort omsætningstal, men det er nu taget ud.

Hvorfor offentliggør I ikke omsætningstal for 2011, når i har gjort det i de forrige år?

"Vi har valgt at udelede dette på grund af konkurrencemæssige forhold," lyder det kortfattet fra direktøren. 

Hvornår vil selskabet have overskud?

"Forventeligt inden for de nærmeste år," slutter hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.