Artikel top billede

Erhvervsstyrelsen lukker ned for vigtige it-systemer

Erhvervsstyrelsen lukker stort set alle sine vigtige it-systemer ned fredag eftermiddag. Se hvorfor de mange systemer tages ud af drift.

Fredag klokken 17 lukker Erhvervsstyrelsen stort set alle de vigtige it-systemer ned, som normalt sørger for kontakten mellem staten og erhvervslivet.

Og systemerne bliver først tilgængelige igen klokken 09.00 mandag morgen.

Det fortæller Vivi Basballe, der er kontorchef i Erhvervsstyrelsens kundecenter.

Data som 75 millioner krimier

"Vi flytter al vores it-isenkram fra Kampmannsgade i København til Statens It. Det vil sige, at vi skal flytte lidt over 300 servere, og data der svarer til 75 millioner krimier. Så det er en større it-omflytning, vi foretager her i weekenden," siger hun.

Årsagen til flytterodet er, at servere og it-systemer fra det gamle Erhvervs- og Selskabsstyrelsen fremover skal driftes fra Statens It som en følge af sammenlægningen af flere styrelser.

Og det betyder ifølge kontorchefen, at langt de fleste af Erhvervsstyrelsens selvbetjeningssystemer til erhvervslivet vil være påvirket af flytningen fra fredag eftermiddag til mandag morgen.

Alt skal testes efter flytning

Præcis hvilke systemer, der er omfattet, vil blive oplyst på hjemmesiden for det enkelte system.

Men cvr.dk og web-reg er et par af de systemer, som bliver slukket hen over weekenden.

"Det er simpelthen, fordi vi skal flytte de her servere ud, have dem sat op i et nyt servererum hos Statens It, og derefter teste, at det hele virker," siger Vivi Basballe.

Hun fortæller, at der er ansatte fra styrelsen såvel som andre aktører i gang med det omfattende arbejde hele weekenden. Blandt andet skal hendes egne folk teste om alle systemer fungerer, når serverne er blevet flyttet til det nye serverrum.

Krydser fingre

Erhvervsstyrelsen har valgt at gennemføre flytningen i løbet af en weekend for at give så få gener som muligt for brugerne. Arbejdet følger en testplan, som bliver sat i værk, når flytningen er overstået og serverne igen er online.

"Og så krydser vi selvfølgelig fingre for, at vi mandag morgen har det hele oppe at køre igen," siger hun.

Visse af it-systemerne hos Erhvervsstyrelsen er allerede blevet flyttet, og det har givet visse driftsforstyrrelser, blandt andet på regnskabslevering fra cvr.dk, fortæller hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere