Artikel top billede

Firma insourcer: Vil hyre tusindvis af it-folk

It-opgaverne skal hentes hjem igen, lyder det fra selskab, der sigter efter at hyre tusindvis af it-folk i de kommende år.

Computerworld News Service: Det store amerikanske selskab General Motors, der er gået i gang med at insource størstedelen af sine it-opgaver, skal have besat 500 it-stillinger i Austin i Texas for at bemande et nyt "innovationscenter."

Dette skridt er ifølge GM del af en omfattende plan om at hyre op til 10.000 it-folk på verdensplan i løbet af de kommende tre til fem år.

Ansættelserne skal finde sted i takt med, at bilproducenten tager opgaver tilbage fra outsourcere.

Vil have opgaverne hjem

GM's it-relaterede reorganisering ledes af Randy Mott, der er tidligere it-direktør for både Hewlett-Packard og Dell. Mott har desuden været ansat hos Wal-Mart i over 20 år i adskillige it-roller heriblandt it-direktør.

"Vi planlægger at reorganisere beskæftigelsesmodellen i løbet af de næste tre år, så størstedelen af vores it-opgaver udføres af ansatte hos GM med fokus på at udvide med nye kompetencer, der styrker vores forretning yderligere," udtaler Mott i en pressemeddelelse.

Motts blev udpeget som it-direktør hos General Motors i februar.

GM har således opslået en del it-stillinger på sit website.

30. august var der slået mere end 20 it-stillinger op. 31. august var der slået syv op. Dagen efter var det 13. Der har været en lignende aktivitet lige siden.

Disse folk søger selskabet

Selskabet søger blandt andet softwareingeniører, forretningsanalytikere, kommunikationsteknikere, analytikere, udviklere, testere, planlæggere og infrastruktur-arkitekter.

Der søges også efter folk med ekspertise inden for specifikke platforme heriblandt folk med kendskab til asset management-værktøjet Maximo, analysesoftwaren Tableau samt Peoplesoft.

GM har i adskillige år benyttet sig kraftigt af outsourcing i forbindelse med sin globale it-drift.

I 2006 offentliggjorde selskabet for eksempel at have underskrevet outsourcing-kontrakter for cirka 40,8 milliarder kroner i den aktuelle dollarkurs. De fleste af selskabets it-opgaver blev udført af Electronic Data System, som GM engang ejede.

EDS blev opkøbt af HP i 2008 for over 81 milliarder kroner.

I juni offentliggjorde HP en plan om at omstrukturere sin enterprise services-forretning. Den plan indebar blandt andet nedlæggelsen af 8.000 stillinger.

Disse fyringer er del af HP's plan om at reducere arbejdsstyrken med i alt 27.000 eller otte procent i 2014.

Det vides ikke, om der er nogen forbindelse mellem omstruktureringen af HP's enterprise services-forretning og GM's beslutning om at insource sine it-opgaver.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.