Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan kan KMD-udfald ramme dig som apotek-kunde

KMD's manglende opfyldelse af krav i forbindelse med en receptserver har store konsekvenser for kunderne nede på apoteket.

Læs også:

Stort dansk it-firma tvunget til at betale bod i 11 måneder

KMD efter 11 betalinger af bod: Kunden er tilfreds

Det er kommet frem, at KMD i mere end 11 måneder har betalt bod for dets leverance af den såkaldte receptserver til National Sundheds-it, NSI.

Nu kommer Danmarks Apotekerforening så med kritik.

Da receptserveren blev indført i 2006 overtog myndighederne ansvaret for formidlingen af de elektroniske recepter mellem læger og apoteker, forklarer politisk konsulent Helle Sandager fra Danmarks Apotekerforening.

I den forbindelse lagde Apotekerforeningen afgørende vægt på, at myndighederne kunne garantere, at receptfremførslen levede op til faste kvalitetskrav om hurtig gennemløbstid og driftssikkerhed, understreger hun. 

"Derfor er det selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at der fortsat næsten hver måned er uregelmæssigheder i KMD's fremførsel af recepter mellem læger og receptserver," udtaler Helle Sandager.

Er receptet kommet frem?

Samtidig har udfaldene konsekvenser.

"KMD's manglende overholdelse af kvalitetskravene til receptfremførslen betyder jo i praksis, at der er risiko for, at apoteket ikke har modtaget recepten, når patienten kommer på apoteket for at hente sin medicin," forklarer hun.

Hun pointerer, at når apotekerne forsøger at udføre deres arbejde hurtigt og effektivt, så patienterne kan få deres medicin, når de kommer på apoteket, er det helt afgørende, at de elektroniske recepter kommer frem til apotekerne uden tekniske problemer.

Læs også:

Stort dansk it-firma tvunget til at betale bod i 11 måneder

KMD efter 11 betalinger af bod: Kunden er tilfreds
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.