Direktør angriber udbuds-regler efter CSC-nedtur

Kendt dansk it-direktør og debattør rejser kritik af udbudsreglerne i kølvandet på CSC´s elendige økonomi.

I forbindelse med rigtig mange it-udbud vurderes leverandørernes økonomi i form af eksempelvis krav om en vis omsætning.

Men man bør nytænke reglerne, mener en kendt debattør i it-branchen, direktør Mogens Nørgaard fra Miracle.

"Før i tiden lagde de (det offentlige, red) vægt på positivt resultat over en årrække. Nu vægter de omsætning med 50 procent og er ligeglade med overskud/resultat," lyder det fra Mogens Nørgaard.

Det kan de kun have gjort for at muliggøre fortsat handel med IBM og CSC, vurderer Mogens Nørgaard.

Begge selskaber har leveret store underskud i de seneste år. Senest har CSC tabt næsten en milliard kroner og over fire år i øvrigt tabt cirka en fjerdedel af omsætningen.

Går glip af opgaver
"Endnu mere fjollet er det jo så at favorisere udenlandske bikse på den måde, for de bruger jo udenlandsk arbejdskraft til opgaverne i højere grad end danske bikse."

"Og Danmark og it-branchen går også glip af spændende opgaver, der kunne gøre os skarpere og dygtigere," forklarer Mogens Nørgaard.

I forvejen har der været debat omkring kravet om en vis omsætning, da det ifølge de små it-firmaer i sagens natur favoriserer de store it-firmaer.

Mogens Nørgaard peger da også på, at SKI desuden kræver, at man kan fremvise tre års regnskaber, hvilket gør det svært for nystartede.

"For eksempel, hvis de skarpeste hjerner på et område forlader et gammelt firma og laver deres eget," påpeger Mogens Nørgaard.

Men her stopper it-direktørens indvendinger ikke.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.