Her går det ofte helt galt for din antivirussoftware

Selv den dyreste sikkerhedssoftware kan være noget være juks. Se her, hvor det ofte går galt.

Computerworld News Service: Hvor godt din antivirussoftware beskytter, har i praksis rigtig meget at gøre med, hvordan den er konfigureret.

Og hvor sikkert softwaren er konfigureret, varierer kraftigt fra produkt til produkt, påpeger software-certificerings-firmaet Opswat.

Microsoft Security Essentials (MSE) er det program, der oftest er indstillet optimalt.

Baseret på statistik indsamlet fra 140.000 pc'er, der har Opswats værktøj AppRemover installeret, oplyser Opswat, at MSE er konfigureret til at beskytte mod malware i realtid på 94,6 procent af installationerne.

Det er en smule bedre end med sikkerhedssoftware fra Avast, McAfee og Avira.

Mange har ikke funktion slået til
Derimod er det kun på 65,5 procent af installationerne af Kaspersky Labs Internet Security, hvor denne vigtige funktion er slået til, mens det ikke står meget bedre til på Norton Internet Security og Norton AntiVirus.

Det er også MSE, der bliver opdateret til nyeste version hurtigst, hvor 94 procent af installationerne var blevet opdateret inden for en uge, da statistikken blev indsamlet.

Lige under 65 procent af installationerne af Norton AntiVirus og McAfee VirusScan var blevet opdateret inden for de seneste 60 dage.

Ingen reel beskyttelse
Når der går så lang tid, uden at sikkerhedssoftwaren opdateres, kan man slet ikke regne med, at den yder nogen reel beskyttelse.

Også hvad angår systemscanninger fører MSE, hvor 74,5 procent af installationerne havde gennemført en systemscanning inden for en uge, mens det kun var tilfældet for en fjerdedel af installationerne af McAfee VirusScan.

Opswat giver ikke noget bud på, hvorfor der er denne overraskende variation i indstillingerne fra produkt til produkt. En del af forklaringen kunne dog have noget at gøre med, hvordan folk kommer til at anvende de forskellige sikkerhedsprodukter.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Analytics, BI og big data: Få succes med de nye løsninger og teknologier

En række nye koncepter og teknologier vinder i disse år frem under kategorierne analytics, BI og big data. Det er et it-område i en rivende udvikling. Bliv klogere på de nye teknologier på denne konference.

24. april 2019 | Læs mere


Industri 4.0: IoT, data og den afgørende kobling til forretningen

På dette roundtable tager vi udgangspunkt i mulighederne inden for Industri 4.0, herunder Internet of Things i og uden for virksomheden samt de nye muligheder for ændrede kunderelationer. Rundbordsdiskussionen ledes af Computerworlds erfarne chefredaktør Lars Jacobsen og krydres med eksempler og erfaringer fra blandt andet Beijer Electronics. Undervejs vil der være rig lejlighed til at netværke med de øvrige deltagere og lære af deres erfaringer.

24. april 2019 | Læs mere


Digital Innovation Summit: Innovation og strategi - fra ide til forretning

I de bedste virksomheder er digitaliseringen og innovationen godt på vej til at flytte ud ad it-afdelingen og ind i hele virksomheden, hvor alle afdelinger tænker i nye processer og innovation. På Digital Innovation Summit kan du høre om konkrete projekter, værktøjer og metoder til at sat din digitale innovation og forretningsudvikling på skinner.

25. april 2019 | Læs mere


Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Sådan gør du din forretning agil uden at komplicere netværkssikkerheden
Mange virksomheder er i gang med en form for digital transformation, i forhold til hvordan produkter og services bringes til markedet og i sidste ende levere værdi til kunderne. Men digital transformation bringer også kompleksitet med sig i forhold til dem der opererer netværket. I dette white paper kigger vi nærmere på, hvordan du laver en succesfuld transformation og gør dit netværk sikkert.