Her går det ofte helt galt for din antivirussoftware

Selv den dyreste sikkerhedssoftware kan være noget være juks. Se her, hvor det ofte går galt.

Computerworld News Service: Hvor godt din antivirussoftware beskytter, har i praksis rigtig meget at gøre med, hvordan den er konfigureret.

Og hvor sikkert softwaren er konfigureret, varierer kraftigt fra produkt til produkt, påpeger software-certificerings-firmaet Opswat.

Microsoft Security Essentials (MSE) er det program, der oftest er indstillet optimalt.

Baseret på statistik indsamlet fra 140.000 pc'er, der har Opswats værktøj AppRemover installeret, oplyser Opswat, at MSE er konfigureret til at beskytte mod malware i realtid på 94,6 procent af installationerne.

Det er en smule bedre end med sikkerhedssoftware fra Avast, McAfee og Avira.

Mange har ikke funktion slået til
Derimod er det kun på 65,5 procent af installationerne af Kaspersky Labs Internet Security, hvor denne vigtige funktion er slået til, mens det ikke står meget bedre til på Norton Internet Security og Norton AntiVirus.

Det er også MSE, der bliver opdateret til nyeste version hurtigst, hvor 94 procent af installationerne var blevet opdateret inden for en uge, da statistikken blev indsamlet.

Lige under 65 procent af installationerne af Norton AntiVirus og McAfee VirusScan var blevet opdateret inden for de seneste 60 dage.

Ingen reel beskyttelse
Når der går så lang tid, uden at sikkerhedssoftwaren opdateres, kan man slet ikke regne med, at den yder nogen reel beskyttelse.

Også hvad angår systemscanninger fører MSE, hvor 74,5 procent af installationerne havde gennemført en systemscanning inden for en uge, mens det kun var tilfældet for en fjerdedel af installationerne af McAfee VirusScan.

Opswat giver ikke noget bud på, hvorfor der er denne overraskende variation i indstillingerne fra produkt til produkt. En del af forklaringen kunne dog have noget at gøre med, hvordan folk kommer til at anvende de forskellige sikkerhedsprodukter.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Premium
Københavns Universitet erkender skarp kritik af it-sikkerheden: “Vi har ikke helt de samme løsningsmuligheder”
Københavns Universitet har ikke de samme muligheder for at sikre en god it-sikkerhed, lyder det fra ledelsen. Alligevel erkender man krtikken fra Rigsrevisionen. “Der er steder, hvor vi ikke er kommet helt i hus med de her risikovurderinger.”
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.