Artikel top billede

Her går det ofte helt galt for din antivirussoftware

Selv den dyreste sikkerhedssoftware kan være noget være juks. Se her, hvor det ofte går galt.

Computerworld News Service: Hvor godt din antivirussoftware beskytter, har i praksis rigtig meget at gøre med, hvordan den er konfigureret.

Og hvor sikkert softwaren er konfigureret, varierer kraftigt fra produkt til produkt, påpeger software-certificerings-firmaet Opswat.

Microsoft Security Essentials (MSE) er det program, der oftest er indstillet optimalt.

Baseret på statistik indsamlet fra 140.000 pc'er, der har Opswats værktøj AppRemover installeret, oplyser Opswat, at MSE er konfigureret til at beskytte mod malware i realtid på 94,6 procent af installationerne.

Det er en smule bedre end med sikkerhedssoftware fra Avast, McAfee og Avira.

Mange har ikke funktion slået til

Derimod er det kun på 65,5 procent af installationerne af Kaspersky Labs Internet Security, hvor denne vigtige funktion er slået til, mens det ikke står meget bedre til på Norton Internet Security og Norton AntiVirus.

Det er også MSE, der bliver opdateret til nyeste version hurtigst, hvor 94 procent af installationerne var blevet opdateret inden for en uge, da statistikken blev indsamlet.

Lige under 65 procent af installationerne af Norton AntiVirus og McAfee VirusScan var blevet opdateret inden for de seneste 60 dage.

Ingen reel beskyttelse

Når der går så lang tid, uden at sikkerhedssoftwaren opdateres, kan man slet ikke regne med, at den yder nogen reel beskyttelse.

Også hvad angår systemscanninger fører MSE, hvor 74,5 procent af installationerne havde gennemført en systemscanning inden for en uge, mens det kun var tilfældet for en fjerdedel af installationerne af McAfee VirusScan.

Opswat giver ikke noget bud på, hvorfor der er denne overraskende variation i indstillingerne fra produkt til produkt. En del af forklaringen kunne dog have noget at gøre med, hvordan folk kommer til at anvende de forskellige sikkerhedsprodukter.

Gratis vinder frem

Programmer såsom McAfee og Norton er ofte præinstalleret på nye pc'er med en begrænset prøvelicens.

Det er meget muligt, at ejerne ikke er særligt motiverede for at opgradere til betalte licenser, når prøvetiden er forbi, hvilket efterlader dem med installeret, men ubrugelig sikkerhedssoftware.

MSE er derimod et gratis produkt, som folk selv aktivt vælger at downloade.

Herudover er programmet som standard indstillet til optimal sikkerhed:

Skal selv sætte skanninger i gang

Beskyttelse i realtid er aktiveret fra begyndelsen og der foretages automatisk daglig søgning efter opdateringer.

Brugerne er dog nødt til selv at igangsætte skanninger eller selv konfigurere en tidsplan med for eksempel ugentlige scanninger.

Opswats data viser også, at MSE er det mest populære antivirusprogram i USA med en andel på 25,3 procent.

Gratis programmer vinder frem

På verdensplan indtager programmet andenpladsen med en andel på 13,6 procent lige bag Avast Free Antivirus med en andel på 13,8 procent.

De gratis antivirusprodukter fortsætter støt og roligt at undergrave markedet for de betalte programmer, hvoraf mange viser langsom men tydelig nedgang i globale markedsandele.

De forskellige versioner af MSE har i tidens løb modtaget blandede anmeldelser, der generelt konkluderer, at dets beskyttelse er sammenlignelig med de betalte programmer.

Nogle anmeldelser påpeger dog visse vanskeligheder i forhold til opdagelsen af helt ny malware, hvilket er et problem for mange produkter.

Det står dog klar med disse data fra Opswat, at grundlæggende parametre såsom brugervenlighed og automatiske opdateringer tæller en hel del, hvad angår sikkerhed i praksis.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere