Her går det ofte helt galt for din antivirussoftware

Selv den dyreste sikkerhedssoftware kan være noget være juks. Se her, hvor det ofte går galt.

Computerworld News Service: Hvor godt din antivirussoftware beskytter, har i praksis rigtig meget at gøre med, hvordan den er konfigureret.

Og hvor sikkert softwaren er konfigureret, varierer kraftigt fra produkt til produkt, påpeger software-certificerings-firmaet Opswat.

Microsoft Security Essentials (MSE) er det program, der oftest er indstillet optimalt.

Baseret på statistik indsamlet fra 140.000 pc'er, der har Opswats værktøj AppRemover installeret, oplyser Opswat, at MSE er konfigureret til at beskytte mod malware i realtid på 94,6 procent af installationerne.

Det er en smule bedre end med sikkerhedssoftware fra Avast, McAfee og Avira.

Mange har ikke funktion slået til
Derimod er det kun på 65,5 procent af installationerne af Kaspersky Labs Internet Security, hvor denne vigtige funktion er slået til, mens det ikke står meget bedre til på Norton Internet Security og Norton AntiVirus.

Det er også MSE, der bliver opdateret til nyeste version hurtigst, hvor 94 procent af installationerne var blevet opdateret inden for en uge, da statistikken blev indsamlet.

Lige under 65 procent af installationerne af Norton AntiVirus og McAfee VirusScan var blevet opdateret inden for de seneste 60 dage.

Ingen reel beskyttelse
Når der går så lang tid, uden at sikkerhedssoftwaren opdateres, kan man slet ikke regne med, at den yder nogen reel beskyttelse.

Også hvad angår systemscanninger fører MSE, hvor 74,5 procent af installationerne havde gennemført en systemscanning inden for en uge, mens det kun var tilfældet for en fjerdedel af installationerne af McAfee VirusScan.

Opswat giver ikke noget bud på, hvorfor der er denne overraskende variation i indstillingerne fra produkt til produkt. En del af forklaringen kunne dog have noget at gøre med, hvordan folk kommer til at anvende de forskellige sikkerhedsprodukter.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens it-ressourcer – sådan tiltrækker og fastholder I de bedste medarbejdere.

Danmark kommer til at mangle 19.000 it-specialister frem mod 2030 – og det kommer til at hæmme de danske virksomheders forretningsevne. På konferencen vil du få inspiration til og konkret viden om, hvordan du får fat i og fastholder de bedste it-profiler i et marked med høj efterspørgsel og relativt få ansøgere.

22. november 2018 | Læs mere


Roundtable: Muligheder og gevinster med RPA

RPA - robot proces automation - er for alvor på vej frem i mange organisationer: Der er meget store muligheder for de fleste organisationer i software-robotter, der er relativt nemme at opsætte.

22. november 2018 | Læs mere


CRM: Bedre og mere effektiv kundehåndtering i en digital tidsalder

Hør om implementering, processer og forandringsledelse - og få et indblik i helt konkrete løsninger, værktøjer og lær hvordan du får effektiviseret den interne administration og løftet kundeoplevelsen

27. november 2018 | Læs mere


Premium
Dansk universitet lukker it-uddannelse efter krav om færre udenlandske studerende: “Det er i høj grad et tilbageskridt”
Aalborg Universitet har meddelt at man lukker i alt syv uddannelser, herunder en it-uddannelse hvor undervisningen idag foregår på engelsk. “Det er i høj grad et tilbageskridt,” lyder det fra IT-Branchen til Computerworld.
Computerworld
Yousee varsler prisstigninger på op til 36 procent - skal være med til at finansiere fiber-udrulning
Yousee varsler prisstigninger på både tv-pakker og bredbånd. Pengene skal blandt andet være med til finansiere fiber-investeringer.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt
Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.
White paper
Sådan vælger du det bedste intranet
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Det med det faktum, at det også vil berøre mere eller mindre samtlige ansatte og funktionsområder, hvorfor man alt andet lige skal gøre sig ekstra umage – både mht. valg af hvilken platform, men også mht. udarbejdelse af business case, implementering, udrulning samt adoption og uddannelse. Dette er en 40 siders udførlig guide til dig som skal i gang med at vælge intranetplatform til din virksomhed, og mangler inspiration til, hvordan hele processen bør køre fra start til slut.