Artikel top billede

Nyt samarbejde: Så let bliver det at betale på nettet i fremtiden

San Francisco: Intel og MasterCard indgår et flerårigt strategisk samarbejde for at skabe et bedre sikkerhed og enklere brugeroplevelser ved online-handel.

Læs også:
Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility for dig

App-udvikling: Derfor satser Intel på hypet kodesprog

MasterCard og Intel er ifølge Intel-produktchefen, David Perlmutter, ikke det mest oplagt match. 

Det fortalte han på sin keynote ved Intel Developer Forum (IDF) i San Francisco.

Alligevel arbejder de to virksomheder i fælllesskab på at gøre online-betaling mere enkel og sikker ved hjælp af MasterCards PayPass Wallet-løsning og NFC.

MasterCard ønsker at udnytte Intels teknologier til identitetsbeskyttelse til en avanceret to-faktorløsning, der skal sikre, at ejeren af betalingskortet og computeren, der bliver benyttet til at gennemføre en handel, er den samme person.

Det fortalte Gary Flood, der er global produktchef hos MasterCard, under David Perlmutters keynote tirsdag aften dansk tid, hvorefter løsningen blev demonstreret på en ultrabook, der har NFC PayPass integreret.


Foto: Robert Hendel

Ved at lægge kortet på computerens NFC-sensor blev kortoplysningerne fra MasterCardet overført til computeren, da en ny bærbar computer skulle betales på TigerDirect.com.

Samtidig blev det kontrolleret, at kort og computer tilhørte samme person.

Betalingsprocessen tog under fem sekunder, og det var uden at skulle taste det 16-cifrede kortnummer, udløbsdato og kontrolciffer, som man normalt gør ved online-handel.

Ifølge David Perlmutter er det eksempel på, hvordan samarbejdet mellem Intel og MasterCard kan resultere i en tjeneste, hvor det er let og samtidig meget mere sikkert, end det hidtil har været, når der skal købes varer på nettet.

Læs også:
Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility for dig

App-udvikling: Derfor satser Intel på hypet kodesprog
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Skal du rejse til sommer? Sådan kommer det europæiske coronapas til at fungere
Et nyt cornapas er på vej fra EU, der skal sikre at unionen igen skal kunne lukke op for landegrænser mellem de 27 medlemslande. Sådan fungerer teknologien - og sikkerheden - bag passet.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.